Gojko Cimirot se oprostio od Standarda, čeka se potvrda transfera u Saudijsku Arabiju

Odlazi nakon 201 nastupa u timu iz Liegea

Gojko Cimirot se oprostio od Standarda, čeka se potvrda transfera u Saudijsku Arabiju

Eldar Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Gojko Cimirot, nakon isteka ugovora napušta Standard Liege i karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Aziji. Putem Instagrama se i oprostio od belgijskog kluba.

Nakon pet godina provedenih u klubu, Gojko Cimirot se oprostio od Standarda iz Liegea nakon što mu je istekao ugovor s ovim klubom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na Instagramu postavio nekoliko fotografija, te se u opisu objave oprostio od kluba i navijača.

"Nakon pet godina vrijeme je da se kaže zbogom. Prošli smo kroz mnogo toga i mogu reći da smo postali kao porodica.

Hvala cijelom timu Standarda, mojim saigračima i siguran sam da ćemo se negdje sresti. Sretno prijatelji moji", napisao je Cimirot na Instagramu.

Oglasi

Cimirot je u Standard stigao u januaru 2018. godine iz PAOK-a za dva i po miliona eura i 201 put nastupio u dresu ovog kluba uz dva pogotka i dvije asistencije.

Iste godine po dolasku u klub osvojio je Kup Belgije, a u karijeri još ima dva grčka Kupa, jedan bh. i prvenstvo Bosne i Hercegovine sa Sarajevom.

Osim Standarda, PAOK-a i Sarajeva, nosio je i dres Leotara iz Trebinja u kojem je ponikao. Karijeru bi trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji u timu Al-Fayha. Čeka se zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gojko Cimirot je i dugogodišnji bh. reprezentativac. Debitovao je 4. septembra na Tušnju protiv Lihtenštajna, te nastupio do sada 43 puta, a ima i sedam nastupa za mladu selekciju. 

Top Komentari

Jara10
u cijelom textu nigdje ne pise klub u koji ide,kakav ***** od portala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi