Gol i asistencija Štilića u pobjedi Wisle Plock, zabio i Jukić

Bh. fudbaler igra sjajno

Gol i asistencija Štilića u pobjedi Wisle Plock, zabio i Jukić

Nekadašnji reprezentativac BiH Semir Štilić sjajnom igrom pomogao je Wisli Plock da dođe do pobjede na gostovanju kod Jagiellonije.

Duel između Jagiellonije i Wisle Plock je ujedno bio i derbi 30. kola poljske Ekstraklase, budući da se radi o dvije momčadi iz samog vrha tabele, a više razloga za slavlje na kraju je imao Štilićev tim koji je slavio sa 3:1.

Gostujući sastav do prednosti je stigao već nakon devet minuta igre. Za slavlje među navijačima Wisle pobrinuo se Reca, kojem je asistirao upravo Štilić, da bi potom isti igrač u 26. minuti udvostručio prednost.

U drugom dijelu utakmice domaći su bili za nijansu bolji, a nešto bolja igra rezultirala je pogotkom u 54. minuti, kada je prednost Wisle Plock smanjio Pospisil. Ipak, gosti nisu dozvolili potpuni povratak Jagniellonije, a da se mirno uđe u finiš pobrinuo se Štilić koji je u 76. minuti postavio konačnih 3:1.

Pogodak je danas zabio i mladi reprezentativac BiH Ivan Jukić, čija je Korona Kielce remizirala u gostima sa Slaskom, dok je Jasmin Burić pobjedu Lecha nad Gornikom odgledao s klupe za rezervne igrače. 

Na tabeli lider je Lech sa 55 bodova, a slijede ga Jagiellonia (54), Legia (54), Wisla Plock (49), Gornik (47)...

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Majstor nad majstorima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi