Golijada Empolija i Parme, Rade Krunić odigrao sjajnu utakmicu
Empoli je bio bolji tim na terenu, ali je osvojio samo jedan bod

Krunić je u nekoliko navrata mogao postići gol

Golijada Empolija i Parme, Rade Krunić odigrao sjajnu utakmicu

S. Pašalić

Empoli je u okviru 26. kola italijanske Serie A dočekao Parmu i odigrao 3:3.

Domaći nogometaši su u ovu utakmicu ušli sa imperativom pobjede kojom bi pobjegli iz donjeg dijela tabele, ali utakmica nije krenula onako kako su oni priželjkivali jer je Gervinho doveo goste u vodstvo u 13 minuti.

Ipak samo šest minuta kasnije Empoli uspijeva izjednačiti kada je Dell'Orco pogodio za 1:1, a u samom finišu prvog poluvremena gosti su ponovo stigli do vodstva kada je Rigoni u sudijskoj nadoknadi pogodio za 2:1.

Empoli je u drugom poluvremenu krenuo po preokret, a u 59 minuti su nakon gola Caputa sa bijele tačke stigli do 2:2. Nakon toga su domaći igrači nastavili sa napadima, a odličnu priliku je imao Rade Krunić u 70 minuti kada je sjajnim driblingom izbacio protivničkog igrača i šutirao, ali je golman gostiju izbacio loptu u korner.

U 85 minuti gosti i treći put dolaze do vodstva, a Juraj Kucka je bio strijelac za 3:2 nakon što je glavni sudija poslije nekoliko minuta vijećanja uz asistenciju VAR-a odlučio da prizna gol gostiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli se nije predavao i u 91 minuti je stigao do izjednačenja, Krunić je šutirao, a njegov udarac je izblokiran i lopta se odbila do Matiasa Silvestrea koji pogađa za 3:3.

Empoli je nakon ove utakmice ostao na 17. mjestu sa 22 boda, dok je Parma na 12. mjestu sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi