Nakon kiksa Porta i Sportinga, Benfica također kiksala
Foto:EPA

Domaćinsko kolo u Portugalu

Nakon kiksa Porta i Sportinga, Benfica također kiksala

S. Bošković

Današnji dan u Portugalu obilježile su četiri pobjede domaćih ekipa, od kojih je najveće iznenađenje ponudila Arouca pobjedom protiv Benfice.

Boavista je s minimalnim rezultatom od 1:0 slavila protiv Tondele . Gosti su pružili očajnu partiju, dok je domaća ekipa bila superiornija. Ipak, postigli su samo jedan gol, a mogli su mnogo više. Luisinho je bio precizan početkom drugog poluvremena.

Nacional je identičnim rezultatom savladao Madeiru, a jedini gol postigao je Soares u 40. minuti susreta. Također, s istim rezultatom Arouca je napravila iznenađenje kola i savladala Benficu. Gosti iz Lisabona dominirali su svih 90 minuta igre i čista sreća je domaćoj ekipi sačuvala praznu mrežu. Jedini pogodak na susretu djelo je Roberta, i to nakon dvije minute igre.

Estoril je upisao nešto uvjerljiviju pobjedu od 2:0 protiv Moreirenseja, ekipe koja je uputila samo jedan šut u današnjem susretu. Precizni su bili Gerso u 67. minuti, te Bonatini deset minuta prije posljednjeg sudčevog zvižduka.

Ponos gostima sačuvao je Belenenses koji je odnio pod sa gostovanja protiv Guimaraesa. Nakon 20-ak minuta igre domaći tim je vodio. Ipak njihova odbrane kapitulira le 15 minuta prije kraja kada je Sturgeon pogodio za konačnih 1:1.

Portugalska liga, drugo kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Boavista - Tondela 1:0 (Luisinho 47')
Estoril - Moreirense 2:0 (Gerso 67', Bonatini 80')
Guimaraes - Belenenses 1:1 (Valente 19, Sturgeon 75')
Nacional - Madeira 1:0 (Soares 40')
Arouca - Benfica 1:0 (Roberto 2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti