Neoprezni golman nije vidio da se protivnik prikrada - Kazna je bila najsurovija moguća
Lud gol viđen je danas u Turskoj.

Drugi rang turskog fudbala

Neoprezni golman nije vidio da se protivnik prikrada - Kazna je bila najsurovija moguća

O. Lekić

Nije prvi put da ovako nešto vidimo u fudbalu, no svakako se svaki put dobro zabavimo. Danas je luda scena došla s fudbalskih travnjaka u Turskoj.

Danas su se u okviru 18. kola 1. lige (drugi rang turskog fudbala) sastali Sakaryaspor i Goztepe. Gosti su slavili trijumf rezultatom 1:2.

Prvi i jedini gol u prvom poluvremenu viđen je u osmoj minuti. Slovenac Tijanić je doveo goste u vodstvo na asistenciju Traorea.

Na poluvremenu kod domaćih Roshija mijenja Kasongo. On je kasnije bio junak cijele priče, no idemo redom.

Ildiz u 67. minuti kod gostiju ulazi i mijenja Traorea. Igrala se 78. minuta kada je ovaj fudbaler pogodio za 0:2.

Sudijska nadoknada pet minuta. Gostujući golman pokušavao je zadržavati vrijeme, no bio je neoprezan i sve mu se obilo o glavu.

Oglasi

Držao je loptu u rukama, a kako ne bi bio indirekt odlučio je da ju spusti na tlo. Međutim, nije računao da mu se iza leđa prikrada jedan igrač gostiju.

Kasongo je odlično iskoristio neopreznog gostujućeg golmana, uzeo loptu i nije teško pogoditi šta je uslijedilo. Postigao je lagano gol, svoj ukupno sedmi u sezoni.

Sreća po goste je da je bila već kasna faza utakmice. Na kraju je Goztepe ipak upisao pobjedu i ostao u borbi za plasman u elitu.

Nakon ove utakmice Goztepe je drugi sa 35 bodova, sedam manje od Eyupspora koji je prvi. Na četvrtom mjestu Sakaryaspor ima 32 boda.

Turska, 1. lig, 18. kolo:

Sakaryaspor - Goztepe 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi