Zaboravite na Tonalija! Newcastle ruši rekord nad rekordima!

Novi veliki transfer Svraka

Zaboravite na Tonalija! Newcastle ruši rekord nad rekordima!

A. Čaušević

Newcastle United se sprema pomjeriti granice u razmaku od nekoliko sedmica jer planiraju potrošiti više od 150 miliona eura što bi bio rekord nad rekordima za klub sa sjevera Engleske. 

Sandro Tonali je prva akvizicija Svraka za novu sezonu i na St. James' Park će stići za 70 miliona eura. S Italijanom je sve dogovoreno i preostalo je sačekati zvaničnu potvrdu transfera.

Međutim, Italijan neće dugo biti najskuplji fudbaler Newcastle Uniteda pošto se u Portugalu završava novi veliki posao.

Prošle godine Svrake su dovele Alexandera Isaka, ali ni sjajni Šveđanin ne zadovaljava apetitet ambicizonog povratnika u Ligu prvaka.

Prema pisanju britanskih medija Svrake su krenule po Goncala Ramosa, sjajnog Portugalca koji bi mogao koštati nevjerovatnih 120 miliona eura.

Oglasi

Upravo toliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru portugalskog napadača sa slavnim klubom iz Lisabona koji je poznat kao tvrd orah.

Benfica je u posljednjih godinu dana realizovala dva mega zvučna transfera u Premiership, a Liverpool i Chelsea su osjetili na svojoj koži kako je dovesti igrača iz redova popularnih Orlova.

Redsi su za Darwina Nuneza keširali 80 miliona, dok su Plavci za Enza Fernandeza izdvoji još više, odnosno 121 milion eura.

Nunez i Fernandez u Premiershipu nisu pokazali svoje kvalitet, ali Svrake od toga ne strahuju i spremni su ići na sve ili ništa da dovedu Ramosa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnjak je iza sebe imao sezonu iz snova pošto je na 47 mečeva imao učinak od čak 27 golova i 12 asistencija te nosi velike zasluge zašto je Benfica vratila titulu na La Luz.

Newcastle Uniteda sa bogatijom saudijskim fondom na čelu se vratio u Ligu prvaka nakon dvije decenije i jasno je da se Svrake žele pojačati kako ne bi igrale prolaznu ulogu u elitnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije