Beckham ih ujedinio, a oni mu se odužili: Nevjerovatna dominacija braće Higuain

Donijeli preokret Interu

Beckham ih ujedinio, a oni mu se odužili: Nevjerovatna dominacija braće Higuain

E. Čaušević

Fudbaleri Intera iz Miamija prije nekoliko dana u gostima su pobijedili Philadelphiju sa 2:1 u meču drugog kola MLS-a.

MLS počeo je prije desetak dana, a klub Davida Beckhama upisao je poraz i pobjedu u prva dva gola. Inter je prvo poražen na svom terenu od LA Galaxyja sa 3:", ali su prije nekoliko dana u gostima uspjeli da pobijede Philadelphiju.

Philadelphia je uspjela prva posvesti u ovoj utakmici kada je u 54. minuti gol za 1:0 postigao Montero.

Međutim, nakon toga na scenu su stupili braća Higuain, Gonzalo i Federico, koji su donijeli preokret i tri boda ekipi Intera.

Ovaj tim s klupe vodi Phill Neville koji je odlučio nakon gola Philadelpije da na teren pošalje Federica Higuaina što je se ispostavilo da je bio potez koji je na kraju obilježio utakmicu.

Inter je na 1:1 uspio da izjednači u 73. minuti. Iz prekida je odlično centrirao Federico, a gol glavom zabio je njegov mlađi brat Gonzalo.

Oglasi

Samo deset minuta kasnije gosti su preokrenuli na 2:1. Ovaj put u centru pažnje bio je samo Federico Higuain koji je zabio sjajan pogodak glavom i tako donio tri boda Interu i potvrdio dominaciju braće Higuain na ovoj utakmici.

S karijerom Gonzala Hiuaina ste sigurno dobro upoznati. On je iz Juventusa prošle godine stigao u Inter, a samo nekoliko sedmica kasnije Beckham je doveo i njegovog starijeg brata Federica.

Federico je dobro poznato lice u MLS-u gdje je pružao odlične partije. On je igrao za Columbus Crew čak osam godina, a prije Intera proveo je pola godine u ekipi DC Uniteda.

Ovaj 36-godišnji fudbaler ponikao je također u River Plateu, a u svojoj karijeri igrao je još za Nueva Chicago, Bešiktaš, Americu, Independiente, Godoy Cruz i CA Colon.

Nažalost, nakon njihove odlične partije protiv Philadeplhije oni su dobili tužne vijesti već narednog dana jer je preminula njihova majka koja se četiri godine borila s rakom, ali na kraju nije uspjela da se izbori.

Top Komentari

MaDaj
Auuuu sine kakva je to utakmica bila kad su poraženi sa 3:”
5 0
AmellemA
(:
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije