NK Čelik trenirao na Kamberovića polju, Skočibušić u potrazi za stoperom i veznjakom

Zeničani se pripremaju za Drugu ligu FBiH

NK Čelik trenirao na Kamberovića polju, Skočibušić u potrazi za stoperom i veznjakom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošle sedmice krenuli su s pripremama za narednu sezonu, odnosno nastup u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Zeničani su prošle sezone bez poraza osvojili prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK, ali naredne sezone u višem rangu očekuju ih znatno veća iskušenja.

Posjetili smo jedan od treninga Čelika, koji se svakodnevno obavljaju na terenima na Kamberovića polju, a ono što smo uspjeli da vidimo jeste ozbiljan rad pod vodstvom šefa struke Pavlea Skočibušića i njegovog prvog pomoćnika Adisa Nurkovića.

U odnosnu na prošlu sezonu nekolicina igrača je otišla ili im se klub zahvalio, ali kostur ekipe iz prošle sezone je ostao uz nekolicinu novih igrača. Kako smo već pisali novi (stari) igrači Čelika su Selim Žuna i Eldar Sivac, koji su prošlu sezonu nastupali za Rudar iz Kaknja, te Sanjin Subotić iz Jedinstva Brčko. Tu su još i golmani Kaknjo i Dedić, koji će se pokušati izboriti za ugovor za narednu sezonu.

Ono što može radovati sve navijače Čelika je što će i naredne sezone crno-crveni dres nositi Adis Nurković, koji bi trebao da bude prvi golman, te Aidin Mahmutović u samom vrhu napada. S ekipom trenira i Fenan Salčinović, a stručni štab se nada da bi i on mogao pomoći naredne sezone.

Zanimljivo da s ekipom trenira i bivši kapiten Čelika Kenan Horić, koji je posljednju sezonu igrao za Olimpik, tu je i defanzivac Ivan Dujmović, koji je također bez kluba, ali i Amar Muslić, koji je prošlu sezonu igrao za Crikvenicu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Cijele pripreme nogometaši Čelika odradit će u Zenici, a kada su u pitanju prijateljske utakmice, Zeničani će odigrati pet utakmica do početka sezone u Drugoj ligi "Centar".

Prema riječima stručnog štaba, ekipi je potreban još jedan kvalitetan stoper i vezni nogometaš, kako bi kompletirali tim za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Srecno
6 0
Secerko
Joj da nam je Horkana. Kenane, neka te tu bar polusezonu.. :))))
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi