Gradonačelnik Bijeljine otvoreno o propadanju Radnika, prozvao Borac

Oglasio se putem Facebooka

Gradonačelnik Bijeljine otvoreno o propadanju Radnika, prozvao Borac

E. Škorić

Velika kriza drma ekipu Radnika iz Bijeljine, a istoj se, što je najgore, ne nazire kraj, barem ne onakav kakav priželjkuju u semberskom gradu.

Podsjetimo, Radnik je otkazao nekoliko pripremnih mečeva zbog nedostatka igrača, koji su mahom bježali iz Bijeljine, a upitan je i nastup kluba u Prvoj ligi RS koja počinje za dvije sedmice.

Treneru Veliboru Đuriću se jučer na treningu odazvalo samo pet igrača i golman, pa je bio prisiljen da otkaže isti.

"U našem gradu je posljednjih dvadeset i kusur godina vladao tamni vilajet, ugrađivali su se ljudi gdje god se moglo, kralo se i šakom i kapom, ništa nije bilo sveto. Uništili su nam i do prosjačkog štapa doveli gotovo sva javna preduzeća a od te devastiranosti i krađa nisu ni fudbalski klubovi bili pošteđeni, a među njima i naš Radnik", započeo je Petrović na Facebooku pa nastavio:

"Ko je kriv? Mnogi, svako na neki način! A trenutno najviše krivimo Poresku upravu zbog krajnje nekorektnog blokiranja računa Radnika jer je ta blokada “Radnik” dovjela u trenutno vrlo nezavidnu situaciju. Naime, samo ove godine iz budžeta Grada je na račun našeg Radnika uplaćeno 376.000KM, više od toga nismo mogli, i kompletan iznos je uplaćen mnogo ranije, pre predviđenog roka, ono što je trebalo uplatiti za godinu dana isplaćeno je za 6,5 mjeseci. Dug Radnika prema Poreskoj upravi koji se gomilao godinama je 2,3 miliona KM, e sada Poreska kada je vidjela da Radnik ima na računu novac koji je uplatila Gradska uprava a koji je bio namijenjen igračima je kao neki 'kobac' plijen pokupila i blokirala Radniku račun".

Prozvao je i banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šta je u osnovi - politika, provokacija, dvostruki aršini, sva navedeno, sami procijenite. Daću vam i ovaj provjeren podatak- dugovi fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke prema Poreskoj upravi su 8 miliona KM, dakle skoro 4 puta veći dug nego što je dug našeg Radnika, račun Borc” nije blokiran a naš jeste, pa po kojoj osnovi", pita se Petrović i dodaje.

"U četvrtak 28.7.2022.godine u 9h biću na stadionu Radnika, molim sve igrače koji su ostali, ali i one koji su vjerujem samo privremeno napustili Radnik dođu tog dana, sve trenere, rukovodstvo Radnika, tehničke radnike i navijače da tog dana dođu, da zajedno pokušamo naći rješenje i učinimo posljednji napor da vaskrsnemo Radnik", napisao je između ostalog Petrović.

Top Komentari

Ajax11
Pitaj Vicu i njegovog burazera Bogoljuba što nije blokiran račun Borca ,mozda dobiješ odgovor
12 0
Kiss
Lijepo izneseš sva imena javno ko je krao i nek raja zna a ne ovako da neko sluti ko jest s ko nije krao,jednom za sva vremena a nije mi vas žao jer ste svi bili uz Borac a sad druga priča
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi