Otac mladog Kosovara u šoku zbog kazne koju je dobio za selfie sa Xhakom: "Ima samo 10 godina"

Tek sada sve stiglo na naplatu

Otac mladog Kosovara u šoku zbog kazne koju je dobio za selfie sa Xhakom: "Ima samo 10 godina"

Edmir Škorić

Još krajem noembra 2023. godine u Baselu se slavilo, kada su na teren St. Jacob Parka silazili navijači Švicarske i Kosova, ugalvnom Albanci.

Unatoč brojnim šansama Švicarske, utakmica je na kraju završila neriješenim rezultatom 1:1.

Poput mnogih Albanaca koji su krenuli put Basela, Driton Sedaj, 40-godišnjak koji živi u gradu Biel, zajedno sa svojim sinovima Luanom, 13, i Florianom, 10, također je krenuo na utakmicu.

Ipak, 10-godišnji Floriani, veliki fan Granita Xhake, uspio je ostvariti svoj san, fotografirati se s veznjakom švicarske reprezentacije.

Florian je prošao pored zaštitara i nakon utakmice utrčao na teren te se fotografirao s Xhakom, iako mu je cilj bio dres ove fudbalske zvijezde.

Oglasi

Osiguranje stadiona obavijestilo je Dritona Sedaja da mora predati svoje osobne podatke jer će njegov sin dobiti upozorenje, a možda i kaznu, ali 40-godišnjak nije mislio da će to biti velika stvar.

No, u petak porodici Sedaj stiglo je pismo od Švicarskog fudbalskog saveza (SFV) u kojem je mali Florian kažnjen s 2597,15 franaka.

"Bio sam šokiran. Prijetnje nije bilo, niko se nije zamarao njegovim ulaskom. Dječak od 10 godina ne predstavlja opasnost ni za koga", rekao je Driton Sedaj za Blick.

Sedaj je rekao da nije mogao ni zamisliti da će kazna biti tako visoka.

“Švicarski fudbalski savez ima dovoljno novca. Ne mislim da je 2500 franaka pošteno ili sportski. Pogotovo jer smo ulaz već platili 60 franaka. Da, Florian je brz, ali definitivno ne brži od redara. Trebali su biti oprezniji”, rekao je Driton Sedaj za Blick.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“2500 franaka za selfie s Xhakom mi je definitivno preskupo. Bez obzira radi li se o Xhaki ili Ronaldu, nijedno dijete ne zaslužuje ove kazne. Apeliram na sve roditelje da budu oprezni s djecom na stadionima. Mislim da bi 200 franaka bio odgovarajući iznos, to bi bio dobar kompromis”, rekao je Sedaj na kraju.

Granit Xhaka predstavljat će Švicarsku na Euru u Njemačkoj, a trenutno iskusni veznjak brani boje Bayer Leverkusena s kojim je osvojio Bundesligu. Prethodno je ljetos stigao iz Arsenala.

Top Komentari

vedin
Opet ga pusti da uleti na teren!
2 0
enko
Tako pametne drzave i savezi uvode red na sportskim terenima.nista drugavije nije u privatnom zivotu.samo kazna,zakon,lova,pendrek.mi smo balkanci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti