Xhaku optužuju da je pustio gol Kosovu, ali ono što je uradio dan ranije je šokiralo Švicarsku!

Pravio skandal za skandalom u Prištini

Xhaku optužuju da je pustio gol Kosovu, ali ono što je uradio dan ranije je šokiralo Švicarsku!

Endin Čaušević

Granit Xhaka našao se na velikom udaru javnosti nakon utakmice u Prištini gdje su prije nekoliko dana igrali Kosovo i Švicarska. Meč je završen rezultatom 2:2, a upravo je Xhaka taj koji je svojim potezima šokirao Švicarsku, a novi video koji se našao u centru pažnje mu sigurno neće uopšte pomoći.

Švicarska je bila pred pobjedom na gostovanju kod Kosova, ali su primili gol za 2:2 u posljednjim minutama utakmice, a upravo je Xhaka označen kao glavni krivac.

Javnost u Švicarskoj je bijesna kada se pojavio video koji je pokazao kako je kapiten njihove selekcije reagovao kod akcije Kosova koja im je donijela izjednačenje i osvajanje jednog boda.

Jasno je da je za Xhaku i Xherdana Shaqirija ovo bila posebna utakmica, no Švicarci su jasno i glasno poručili da je neprihvatljivo da nastupaju tako u dresu reprezentacije i da se tolerišu njihovi konstantni skandali.

Međutim, koliko je za Xhaku ovaj meč bio poseban pokazao je i video koji je objavljen dan pred utakmicu u Prištini, ali mu tada niko nije davao neki veliki značaj.

Oglasi

Tek sada su Švicarci počeli pričati o tome i shvatili su koliko je neprihvatljivo ono što je Xhaka uradio i dan pred utakmicu, te što se ne radi nikada.

Naime, Fudbalski savez Kosova objavio je video posljednjeg treninga ovog tima pred meč protiv Švicarske, a na istom pojavio se i Xhaka što je mnoge iznenadilo.

Kapiten Švicarske je bio neko vrijeme na treningu Kosova kako bi pozdravio igrače te reprezentacije, a taj video je objavljen na Twitteru. Tome niko nije pridavao značaj u tom trenutku, no kada je meč završen i to se okrenulo protiv Xhake.

Švicarcima je neprihvatljivo da njihov igrač bude na treningu protivničke ekipe, te da se pozdravlja i druži sa igračima tog tima. Traže od Saveza da Xhaka bude kažnjen i da se reaguje što prije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već večeras Švicarci igraju novi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Andore na svom terenu i svi se pitaju da li će Xhaka biti u prvom sastavu.

Ni sa selektorom Muratom Yakinom nema dobar odnos, a da li će ga to koštati neigranja u dresu reprezentacije Švicarske ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

user1676115565
Xhaka DOKTOR za bivse ruske cigane a sadasnja turska kopilat zvana srbi decu im jbm mrtvu srpsku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi