"Grb i dres Rudara to ne zaslužuju..."
Rudar će šansu za iskupljenje imati naredne sedmice na gostovanju protiv Bratstva u Gračanici.

Nakon poraza od Novog Travnika

"Grb i dres Rudara to ne zaslužuju..."

E. Oštraković

Nogometaši Rudara poraženi su na domaćem terenu u okviru 17. kola Prve lige FBiH od posljednjeplasiranog Novog Travnika, rezultatom 1:0.

Rudar je u ovoj utakmici bio apsolutni favorit, te je pobjeda gostiju veliko iznenađenje.

Nakon utakmice na stranici rudara objavljeno je saopštenje za javnost u kojoj se obratio šef stručnog štaba Rudara, a objavljena je i izjava kapitena Kobilice koje prenosimo u cjelosti.

"Navijači, simpatizeri, ljubitelji i svi oni kojima Rudar u srcu osjetio sam potrebu da vam se obratim kao šef stručnog štaba da se izvinem u ime stručnog štaba, te preuzimam na sebe krivicu i odgovornost za poraz protiv Novog Travnika. FK Rudar ne zaslužuje igru kao što je bila na današnjoj utakmici. Ne treba mi nikakav alibi jer grb i dres Rudara to ne zaslužuje. Sve ću učinit za svoj Rudar i čak svoj mandat stavljam na raspolaganje upravi kluba", izjavio je Fadil Hodžić, šef stručnog štaba za klubsku stranicu.

Kapiten Kobilica svjestan je da su svi igrači odigrali loše, te su spremni snositi sankcije za lošu igru.

Navijačima, simpatizerima i upravi Kluba izvinjavam se u ime svih igrača za utakmicu protiv Novog Travnika. Moram reći da nismo ispoštovali ono što je uprava danas tražili od nas na današnjem ručku prije utakmice gdje su od nas tražili da pobijedimo i ostavimo srce na terenu. Odigrali smo, da kažem, katastrofalno i sigurno da dio krivice preuzimamo mi igrači i spremni smo da snosimo sankcije, te ćemo se potrudit da to ispravimo već u sljedećoj utakmici protiv Bratstva, izjavio je, kapiten Belmin Kobilica, za zvaničnu stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar će šansu za iskupljenje imati naredne sedmice na gostovanju protiv Bratstva u Gračanici.

Top Komentari

Metropoljac
Treneru poštovanje jer je kao igrač i trener uvijek bio i ostao odan klubu. Uvijek je davao sve od sebe i nema razloga da se izvinjava zbog neodgovornog ponašanja 'fudbalera' koji ne zaslužuju dres Rudara.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije