Užasne scene na Balkanu: Utakmica prekinuta, navijači u suzama, haos se ne smiruje
FOTO: gazzetta.gr

Fudbal bačen u drugi plan

Užasne scene na Balkanu: Utakmica prekinuta, navijači u suzama, haos se ne smiruje

H. Zilić

Totalni haos dolazi sa juga Evrope i scene kakve ne želimo gledati na stadionima, a ovaj put su pretjerali u Grčkoj na duelu Volosa i Olympiacosa.

U petoj minuti sudijske nadoknade vremena utakmice je prekinuta jer je neko od navijača bacio suzavac na teren.

Nakon toga navijači Olympiacosa su ubacivali predmete na teren, krenuli su i u obračun sa policijom navode grčki mediji.

Igrači i treneri su brzo otrčali u svlačionicu, a sudija Papapetrou nije imao drugog izbora nego da tri minute ranije prekine utakmice jer je bilo osam minuta nadoknade.

Oglasi

I nakon prekida utakmice navijači koji su napuštali stadion pravili su scene, svađali se sa policijom koja ima pune ruke posla, a haos još traje.

Scene kakve zaista ne želimo gledati nigdje u Evropi, posebno ne na Balkanu, ali Grci očigledno nisu naučili neke lekcije iz prethodnih sličnih situacija

Fudbalska ljepotica na Balkanu na kraju u suzama

Inače utakmica je bila sjajna, pored četiri gola, Olympiacosu su poništena dva gola zbog VAR-a, gosti su dobilii crveni karton u 18 minut zaradio je Retsos.

I domaći su imali glavnih uloga večeras. Pored dva gola, promašil isu penal, a promašo je u 20. minuti Moraitis bivši napadač banjalučkog Borca koji je kasnije i postigao jedan od pogodaka.

Utakmica se igrala na stadionu Panthessaliko u Volosu pred više od 22.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Super League:

Bila je to sjajna fudbalska predstava, ali na kraju je fudbal zaboravljen i bačen u drugi plan.

Vidjet ćemo kakva će konačna odluka biti Fudbalskog saveza Grčke, ali ovo je još jedna mrlja na evropski fudbal, a Grci su ponovo u glavnim ulogama.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Sva sreća imam dvicu, sad će kvota 1 biti i lagano prolaz. K'o da su mene pitali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi