Grčki mediji: Policija identifikovala krivce za incident
Foto: Anadolu Agency (AA)

Navodno su iz Srbije

Grčki mediji: Policija identifikovala krivce za incident

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija sinoć je remizirala u Atini protiv Grčke (1:1) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U centru pažnje ove utakmice bili su domaći navijači te sramotni transparent "Nož, žica, Srebrenica" koji se nalazio na tribinama Karaiskakis stadiona. Ovaj potez domaćih navijača digao je veliku prašinu nakon meča, a grčki mediji od samog početka pokušavaju da opravdaju svoje navijače.

Naime, grčka Gazzetta večeras je prenijela da su se pojavili dokazi da ovaj transparent nisu donijeli domaći navijači. Navodno, policija je otkrila da se radi od navijačima iz Srbije, odnosno navijačima Crvene zvezde.

Također, grčki mediji su dodali da će zvanične informacije uskoro biti poznate. Poznato je da su navijači Zvezde u jako dobrim odnosima sa fanovima Olympiacosa, te ovo nije prvi put da gostuju na ovom stadionu. Ipak, Grci su svjesni da bi ih ovaj propust mogao žestoko koštati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Navodno, policija se nakon izjave grčkog ministra sporta odmah "bacila" na posao, te je saznala identitete navijača koji su danas prešli grčku granicu. Međutim, još uvijek se čekaju zvanične potvrde grčke policije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi