Španski sudija uništio Luksemburžane - O stvarima iz Tbilisija dugo će se pričati

Španski sudija uništio Luksemburžane - O stvarima iz Tbilisija dugo će se pričati

Edmir Škorić

Gruzija i Luksemburg u Tbilisiju igraju polufinale baraža, a domaćin za sada vodi 1:0, no definitivno će se meč, kako god da završi, pamtiti po bizarnoj sceni i stvarima koje su se dešavale u 58. minuti.

Gruzijci su poveli golom Zivzivadzea u 41. minuti, ali prava uzbuđenja uslijedila su u nastavku meča.

Prvo je u 53. minuti Rodrigues zabio gol za Luksemburg, gosti su slavili, a onda šok. VAR je na kraju poništio gol Luksemburžana, ali njihovim mukama tu nije bio kraj. Jedan od njihovih stopera, Chonet, dobio je direktan crveni karton.

Šta se zapravo dogodilo? Španski sudija Sanchez je pustio prednost iako je bilo jasno da je gruzijski napadač fauliran i to u situaciji opasnoj po gol. Iz puštene prednosti, Luksemburžani na drugoj strani dolaze do pogotka.

VAR je pozvao Španca, on potom shvatio da je pogriješio, pa poništio gol Luksemburgu, a Gruzijcima donio šansu iz slobodnjaka (prethodno je mislio da je penal). Iz tog udarca je pogođena prečka.

[twitter]https://twitter.com/_theafricanlad4/status/1770878030199562523[/twitter]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburžani su tada ostali sa igračem manje, ali sve ovo ostavilo je traga i na njihovu igru, koja se doslovno raspala, pa je Zivziadze drugim golom u 64. minuti povisio na 2:0 i Gruzija je korak od velikog finala.

U slučaju da prođu, Gruzijci će rivala u finalu saznati večeras nakon što snage odmjere Grčka i Kazahstan.

Top Komentari

vedin
Kako ih je sudija uništio?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi