Zbog Gruzijca bi FIFA mogla mijenjati pravila: Ovo do sada nije zabilježeno u svijetu nogometa

Nesvakidašnji potez

Zbog Gruzijca bi FIFA mogla mijenjati pravila: Ovo do sada nije zabilježeno u svijetu nogometa

Edmir Škorić

Svjestan da ga više ništa ne može spriječiti da postigne gol, Gruzijac je skinuo dres prije nego je loptu poslao u mrežu i nije prošao bez kazne.

Prošle subote na meču gruzijskog prvenstva Samtredio je slavio nad Dilom sa 3:1, a napadač Tornike Akhvlediani je u sudijskoj nadoknadi drugog dijela potvrdio pobjedu svoje ekipe pogodivši za 3:1.

On je izašao sam pred gol rivala, zaobišao golmana, a prije nego je loptu poslao u mrežu, odlučio je prvo da skine dres, a onda da postigne gol.

Ubrzo je igrač dobio žuti karton, ali je utakmica završena oko minut i po nakon gola. I sa pozitivnim rezultatom, njegova ekipa Samtredia ostaje na pretposljednjem mjestu u takmičenju, sa samo 16 bodova.

Akhvlediani je očito htio dodatni da ponizi protivnika, iako se njegov potez može okarakterisati na više načina, a neki vjeruju da je jednostavno htio da napravi malo zabave i da u tome nema ništa loše.

Oglasi

Bilo kako bilo, dobio je žuti karton, koji se obično dodjeljuje igraču kada skine dres, mada je to uglavnom u slučajevima nakon postignutog gola, dok je Gruzijac to učinio i prije nego se upisao u strijelce.

Za neke bi adekvatna kazna za ovakve stvari bila poništavanje gola. Ko zna, možda jednog dana FIFA razmisli i o tome i promijeni pravila.

Akhvlediani možda nije bio najpošteniji s ovim potezom, ali je barem na trenutak postao svjetska zvijezda jer su mnogi strani mediji prenijeli video sa meča gruzijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti