Guardiola i Raiola nastavili verbalni rat, Pep u priču uvukao i Pogbu

Menadžer protiv agenta

Guardiola i Raiola nastavili verbalni rat, Pep u priču uvukao i Pogbu

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola otkrio je kako mu je u januaru bio ponuđen Paul Pogba.

Guardiola je kazao da ga je Mino Raiola, koji ga je nedavno izvrijeđao, nazvao ranije s prijedlogom da kupi igrače Manchester Uniteda.

"Ne znam zašto me naziva kukavicom, zašto sam loš momak? Nikada nisam razgovarao s njim, tako da mi je nejasno otkud da ima takvo mišljenje o meni. Zašto mi je onda prije dva mjeseca nudio Pogbu i Mkhitaryana? Trebao bi da štiti svoje igrače, a ne da ih šalje psu i kukavici poput mene. Uostalom, to je loše poređenje, trebao bi da poštuje pse", kazao je Guardiola na pitanje šta misli o onome što je o njemu izjavio slavni agent koji zastupa nekoliko zvijezda Premier lige.

A šta je Pep odgovorio kada mu je Mino ponudio Pogbu? Bio je naravno sarakstičan i tada.

"Rekao sam da je Pogba vrhunski igrač, ali da mi nemamo novca i da je preskup. Mada, ne vidim stvarno razlog da njegovi igrači igraju kod lošeg momka kakav sam ja", kazao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Raiola je nedavno kazao da je Pep kao čovjek nula, da je kukavica i pas, ali da je fantastičan trener. U raspravu se uključio i Paul Pogba, koji je ostavio kratku poruku na Twitteru.

Neprijateljstvo Pepa i Raiole datira još od dana kada je ovaj iz Barcelone otjerao Railinog klijenta Zlatana Ibrahimovića. Još uz ovu priču vrijedi napomenuti da sutra City dočekuje United i ako pobijedi osvojit će titulu, pa će Guardiola vjerovatno brzo sve zaboraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi