U Beogradu je večeras viđen gol za pamćenje: Nijedan golman na svijetu ovo ne može odbraniti
Foto - Screenshot

Kanga postigao nevjerovatan gol

U Beogradu je večeras viđen gol za pamćenje: Nijedan golman na svijetu ovo ne može odbraniti

M. Šljivak

Crvena zvezda večeras u Beogradu razbija mađarski Ferencvaroš u duelu 3. kola Evropske lige.

Srbijanski prvak nakon sat vremena igre ima prednost od 4:0, a četvrti gol nešto je o čemu će se dugo pričati u Srbiji, ali i šire.

Igrala se 60. minuta kada je pravo remek djelo napravio Guelor Kanga. On je iskosa s lijeve strane i s nekih 30 metara raspalio prema golu i lopta je završila u mreži.

Putanja lopte je bila takva da je ona bježala od golmana. Ništa jednostavno golman Ferencvaroša nije mogao i uslijedila je erupcija oduševljenja na stadionu 'Rajko Mitić'.

Pogledajte ovaj zaista čudesan pogodak kojeg je postigao Guelor Kanga i o kojem će se još dugo pričati.

Nijedan golman na svijetu ovo ne bi mogao odbraniti jer jednostavno je ovakav udarac neodbranjiv za bilo koga.

Upravo je Kanga otvorio večerašnju golijadu u Beogradu. U 27. minuti je pogodio s bijele tačke za prednost Crvene zvezde od 1:0.

Pogotke za crveno-bijele još su postigli Mitrović u 35. minuti meča te Katai u 50. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Omaleni veznjak iz Gabona još je jednom potvrdio da je zaista fenomenalan. On je već dugo okosnica igre srbijanskog prvaka i često je strijelac zaista fenomenalnih pogodaka.

Večerašnji je definitivno jedan od najboljih u karijeri. Pravi gol za TV špice i nešto što se ne viđa često na fudbalskim terenima u regionu.

Top Komentari

Realno01
Dragi novinarcicu,ocigledno da o ovom sportu veze nemas ali kome pricati.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi