Tuga u Novom Pazaru i kraj euforije nakon meča s Crvenom zvezdom

Beogradski crveno-bijeli sele na vrh

Tuga u Novom Pazaru i kraj euforije nakon meča s Crvenom zvezdom

E. Škorić

U derbiju 12. kola Superlige Srbije Novi Pazar je ugostio Crvenu zvezdu, koja je nakon preokreta došla do pobjede (1:2).

Velika euforija vlada u Novom Pazaru, ovaj tim je današnji meč dočekao kao lider na tabeli, ali je doživio poraz od u ovom trenutku objektivno kvalitetnije i jače ekipe.

Aktuelni šampion Srbije je sada preuzeo lidersku poziciju na tabeli sa 23 boda, dok Pazar ostaje na 21 bodu.

Rano je, u šestoj minuti, domaćin poveo golom Stefana Lončara, ali je Zvezda izjednačila golom Milana Rodića u 34. minuti, da bi u 88. minuti Aleksandar Pešić, rezervista, zabio za pobjedu gostiju iz Beograda.

Mogu Novopazari da žale što nisu barem jedan bod osvojili, jer bi u tom slučaju ostali na vrhu tabele, ali je Zvezda ipak pronašla način da dođe do nove pobjede.

Dugo se u domaćem prvenstvu u Srbiji nije desilo da 11. kolo domaćeg prvenstva neko drugi čeka na prvom mjestu, a da nisu Crvena zvezda i Partizan.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Psihološka prednost bila je na strani Novog Pazara, ali jedan od velikih hendikepa za domaće bio je i taj što nije bilo domaće publike zbog suspenzije tribina.

Mustafa Mujezinović, bivši igrač Veleža i Željezničara, bio je na klupi kod Novog Pazara, ali nije ulazio u igru.

Top Komentari

Dugi
Ovo se moralo desiti jer je Vucic kao navijac onih odozgo, odavno postavio vojsku oko Novog Pazara. Ili ce izgubiti ili totalni napad na pazar!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi