Real Madrid otkupio Joselua od Espanyola - Za iste pare ga šalje u naredni klub

Ide u Katar

Real Madrid otkupio Joselua od Espanyola - Za iste pare ga šalje u naredni klub

Eldar Ganibegović

Real Madrid odlučio je da otkupi ugovor Joselua od Espanyola, a napadač rođen u Stuttgartu će po istoj cijeni produžiti na Bliski istok. 

Joselu je kao posuđen igrač igrao prošle sezone za Real Madrid. Postao je junak u Ligi prvaka, no neće igrati za ovaj klub naredne sezone.

Napadač je donio tu odluku, koja dolazi uprkos tome što je igrao jako uspješno na posudbi na kojoj je postigao 18 golova u ograničenoj minutažu.

Međutim, nakon dolaska Kyliana Mbappea i Endricka, Joselu navodno razumije ograničeno vrijeme igranja s kojim će se suočiti sljedeće sezone. Odlučio je potražiti novu priliku negdje drugo.

Uprkos tome, Real Madrid odlučio je da iskoristi opciju i da njegov ugovor otkupi od Espanyola po cijeni od jedan i po milion eura.

Real Madrid će formalno prodati Joselua katarskoj ekipi Al Gharafa po istoj cijeni.

Oglasi

Joselu će potpisati dvogodišnji ugovor s Al Gharafom gdje će zarađivati dosta više nego u Real Madridu.

Zanimljivo je i pogledati sedmičnu platu ovog 34-godišnjaka. Joselu na sedmičnom nivou Real Madrid košta 48.000 eura što je sića u odnosu na brojne ostale igrače.

Poređenja radi Jude Bellingham, Vinicius Junior, Luka Modrić, David Alaba i Toni Kroos, na sedmičnom nivou Real koštaju po minimalno 400.000 eura. Najplaćeniji je Kroos sa bruto platom od 468.846 eura.

Joselu je pravi primjer da fudbal ponekad piše bajke. Osvojio je i Ligu prvaka, a ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

Junak Real Madrida u Ligi prvaka

Ovaj napadač postigao je dva ključna gola protiv Bayern Minhena u polufinalu Lige prvaka, a koja su spriječila eliminaciju Real Madrida.

Kasnije je Real Madrid u finalu slavio protiv Borussije Dortmund i stigao do čak 15. titule Lige prvaka u svojoj historiji.

"Nije igrao mnogo, ali je savršen odraz onoga što ova ekipa jeste. Igrači koji su puno pridonijeli, a da nisu izgubili samopouzdanje zato što nisu igrali", rekao je Carlo Ancelotti o Joseluu nakon što je napadač odveo Real u finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Joselu je u Real stigao na mala vrata kao rezervna opcija poslije odlaska Karima Benzeme i mnogi su sumnjali u njegove kvalitete, ali kao i što je sam rekao naporan rad i trud su se isplatili.

"Sigurno je bilo dosta ljudi na početku sezone koji su sumnjali u mene, ali rad i povjerenje cijelog kluba se na kraju isplatilo", kazao je napadač koji je inače rođen u Njemačkoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676313114
Gospoda... 99% klubova hi ga kupilo za 1.5mil i prodalo bar za 10 mil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi