"Stani pred novinare i reci da ne želiš igrati za Real. Klub te plaća, kako to da ne igraš?"

Guti je bijesan nakon El Clasica

"Stani pred novinare i reci da ne želiš igrati za Real. Klub te plaća, kako to da ne igraš?"

Edmir Škorić

Težak poraz Real Madrida od Barcelone neće biti preko noći zaboravljen, to je sada već izvjesno, pa i dva dana kasnije stižu negativne reakcije.

Niko nije mogao ni da nasluti takvu partiju Barcelone koja je na Santiago Bernabeuu slavila s 4:0 i, da stvar po navijače Reala bude još gora, moglo je biti i više golova u mreži domaćina.

Shrvano djeluju nogometaši Reala, svjesni da su doživjeli debakl, iako su oni i dalje u sjajnoj poziciji u La Ligi, a i u četvrtfinalu su Lige prvaka, no kada izgubite na takav način od takvog rivala i na svom terenu, onda naravno moraju da se prave analize i da se snose određene posljedice.

Guti, nekadašnji veznjak Real Madrida, napao je neke Realove zvijezde, ali i samog trenera Carla Ancelottija. Njega je najviše iznerviralo to što neki igrači Reala praktično ne igraju - nemaju ni želje, a ni podršku ostatka ekipe i trenera Ancelottija. 

"Ko ne želi da igra za Real Madrid, ne bi trebao biti tu! Jednostavno je. Otiđi pred novinare i reci da ne želite igrati za Real Madrid. Klub te plaća, kako da ne igraš? Čak i ako se koristi jednom godišnje, moraš da igraš i da daš sve od sebe", poručio je Guti.

Oglasi

"Evo, da sam ja Ancelotti, gledam prema klupi i vidim Hazarda, Jovića, Balea i Isca... hoćeš li mi reći da ne mogu koristiti nijednog od njih? Šta se događa? Izgubljen sam", dodaje bivši veznjak Kraljeva.

"Gledam utakmicu s Barcelonom, vidim rezerve i onda je u drugom poluvremenu prvi uveden Mariano. Kako to može biti tako? Uz Balea i Hazarda, je li prva napadača promjena Mariano? Nešto čudno se ovdje događa", prenosi Marca izjavu Gutija.

Ancelotti nakon blamaže u El Clasicu krivicu svalio na dvojicu igrača Real Madrida

Glavni problem bio je što Carlo Ancelotti nije mogao da računa na povrijeđenog Karima Benzemu koji je daleko najbolji igrač ovog tima. Zbog toga je Italijan odlučio da eksperimentiše sa formacijom što mu se itekako obilo o glavu.

Na poziciji "lažne devetke" igrao je Luka Modrić što se pokazalo kao veliki promašaj, a zbog toga je trpila i vezna linija u kojoj su bili Casemiro, Toni Kroos i Federico Valverde i nisu uspjeli izaći na kraj s Barcinim veznjacima.

Ancelotti je bio vidno razočaran zbog rezultata na Bernabeu jer je to bio veliki šamar za Kraljeve od najvećeg rivala i jasan znak za Italijana da baš i ne treba eksperimetisati u takvim utakmicama.

Međutim, španski mediji navode da je Ancelotti ponovo krivicu prebacio na nekoga drugog, te da je nakon utakmice u svlačionici održao predavanje svojim igračima.

Mundo Deportivo je jutros objavio da je Ancelotti posebno kritikovao Kroosa i Danija Carvajala i poručio im da su odigrali očajan meč zbog čega ih je kasnije i izveo iz igre. Kritike je dobio i Modrić, ali ni približno kao ovaj dvojac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je znao da je pokušaj s Modrićem klasični eksperiment i bio je svjestan da to možda i neće uspjeti.

No, pred sami finiš sezone Ancelotti je možda u najboljem trenutku vidio koliko njegova ekipa može, ali i koliko igra Real Madrida ovisi o Benzemi koji je već nekoliko sezona daleko najbolji igrač ovog tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Don Carlo odmarao prvi tim i klupu protiv Barce, tako se to radi kada imaš 20+ bodova prednosti i utakmice Lige Prvaka pred sobom.
1 4
Mehinaldo
Kakva sevillia ne mogu dobiti nikog barsa je opasnija i sa ovom razlikom od seville. A sto se lige prvaka tice ako ih je za to cuvao bolje da nije to je po meni to mi protiv chelsea nemamo bas nikakve sanse u dvije utakmice
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi