Veliki udarac za Hrvatsku: Joško Gvardiol propušta završnicu Lige nacija!

HNS potvrdio

Veliki udarac za Hrvatsku: Joško Gvardiol propušta završnicu Lige nacija! · Zvanično

Esmer Oštraković

Ono čega su se pribojavali u Hrvarskoj u protekla dva dana, danas se ispostavilo tačnim. Joško Gvardiol neće igrati za Hrvatsku u završnici Lige nacija.

Potvrdili su ovo iz HNS-a, a razlog je povreda trbušnog zida koju na kraju nije uspio da zaliječi ovaj sjajni defanzivac.

On se u srijedu priključio treninzima svoje reprezentacije, ali u četvrtak ga nije bilo na terenu u Rijeci.

"Gvardiol je stigao na okupljanje s ozljedom trbušnog zida te je protekle dane proveo na intenzivnim terapijama. Zdravstvena služba hrvatske reprezentacije ustanovila je kako, usprkos Joškovim naporima i tretmanu, reprezentativni branič ne može biti spreman i konkurirati za predstojeće susrete Lige nacija. Stoga će Gvardiol napustiti okupljanje reprezentacije te s klubom dogovoriti nastavak liječenja", objavio je HNS.

Hrvatska se za finale u Ligi nacija bori sa domaćinima turnira, reprezentacijom Nizozemske, a drugi polufinalnu par čine Italija i Španija.

Naravno Gvardiol je jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala kada je riječ o poziciji štopera i očekuje se da napravi veliku karijeru.

Oglasi

Fenomenalni nastupi Gvardiolu bi ovog ljeta mogli donijeti ogroman transfer. Lako bi se moglo desiti da upravo on postane najskuplji defanzivac u historiji fudbala.

Manchester City želi vidjeti Hrvata u svojim redovima. Menadžer Građana Pep Guardiola veliki je zaljubljenik u igru ovog 21-godišnjaka i učinit će sve da ga dovede u svoje redove.

Učiniti sve znači i platiti 100 miliona eura koliko RB Leipzig traži za njegove usluge. Cijenu nemaju namjeru spuštati, no City ima sasvim dovoljno novca da posao završi kada im je to želja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gvardiol bi tako već ovog ljeta mogao postati najskuplji defanzivac ikad, a treba istaći da se on pored engleskog prvaka povezivao i s Real Madridom, timom za kojeg navija.

Joško Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura i prodajom bi njemački tim zaradio zaista ogromnu cifru za samo dvije godine.

Top Komentari

komentator1
To je veliki udarac za njihove protivnike. Ovaj Zoro nije ni za kurrca
1 3
pero98
Šteta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi