Navijači Hrvatske na treningu vrijeđali Livaju, on krenuo na tribinu kako bi se obračunao

Pomalo nevjerovatne scene pred važne mečeve

Navijači Hrvatske na treningu vrijeđali Livaju, on krenuo na tribinu kako bi se obračunao

Samir Mlaćo
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je konačni spisak igrača na koje računa za završni turnir Lige nacija, no sada se javio novi 'problem'.

Naime, navijači Hrvatske vrijeđali su na Rujevici napadača Marka Livaju tokom treninga, a on nije mogao da ostane smiren.

“Smeće jedno, ma** iz reprezentacije“, “pogledaj stolice“, bile su neke od riječi navijača, a Livaja je krenuo prema njima, te očigledno nije ostao 'dužan'.

Aludirali su na utakmicu finala Kupa Hrvatske između Hajduka i Šibenika kada su navijači kluba iz Splita uništili veliki broj stolica te napravili veliku štetu na tribini.

Tada je 'divljao' i Livaja koji je poveo pjesmu kojom je vrijeđao navijače Šibenike, te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Pogledajte kako je to izgledalo na samom treningu.

Oglasi

Pogledajte sukob Marka Livaje s navijačem na Rujevici Više na: https://shorturl.at/cuUX0

Posted by 24sata on Monday, June 5, 2023

Dalić je ranije objavio spisak sa 24 imena fudbalera na koje računa, te je danas morao "otpasti" jedan fudbaler.

Na kraju je sa spiska prekrižen mladi napadač Augsburga, Diona Beljo koji će nastupiti na u-21 Evropskom prvenstvu.

Spisak igrača za Ligu nacija:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Oglasi

Odbrana: Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Sosa (Stuttgart), Borna Barišić (Rangers), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Lovro Majer (Rennes), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo)

Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Petar Musa (Benfica).

Polufinalnu utakmicu Lige nacija Hrvatska igra 14. juna protiv Nizozemske, a finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. juna.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Drugi polufinalni par Lige nacija čine Italija i Španija.

 

Top Komentari

SamoZrinjski
Nisu to navijači Hrvatske, nego Srbi i Bošnjaci koji su došli vidjeti svjetsku nogometnu velesilu. Da su oni Hrvati, sigurno ne bi vrijeđali igrača Hrvatske reprezentacije...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi