Gylfi Sigurdsson uskoro u Evertonu
Foto: EPA

Koeman u potrazi za još tri pojačanja

Gylfi Sigurdsson uskoro u Evertonu

Everton je već doveo veliki broj novih fudbalera na Goodison Park. Sandro Ramirez, Michael Keane i povratnik Wayne Rooney, samo su neki od igrača koji su ovog ljeta stigli u Everton, a čini se da Koeman nije završio s pojačanjima.

Naime, već neko vrijeme se špekuliše da je njegova velika želja veznjak Swansea Gylfi Sigurdsson, a prema pisanjima britanskih medija njegov transfer u Everton je veoma blizu, a on bi Karamele mogao koštati i do 50 miliona eura.

Ipak, kako prenosi Mirror, Koeman neće stati samo na Sigurdssonu jer su mu potrebna još dva nova igrača i to na poziciji napadača i štopera.

A ako je vjerovati britanskim medijima, najbliži popunjavanju praznine koja je odlaskom Lukakua ostala u napadu Evertona su napadač Arsenala Olivier Giroud i napadač Crystal Palacea Christian Benteke, a kada je riječ o pojačanju u odbrani, u Evertonu još razmatraju opcije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo u Everton su ovog ljeta već stigli Wayne Rooney, Jordan Pickford, Michael Keane, Davy Klaassen, Sandro Ramirez, Henry Onyekuru i Cuco Martina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi