Haaland postigao prvi gol u dresu reprezentacije

Sjajni napadač pogađa i za svoju državu

Haaland postigao prvi gol u dresu reprezentacije

Erling Haaland je možda i najveća prošlosezonska fudbalska senzacija.

Mladi Norvežanin je prvo zaludio fudbalsku Evropu igrama i golovima u dresu Salzburga, a onda prešao u Borussiju Dortmund i nastavio u istom, fantastičnom ritmu.

Haaland, koji je ovog ljeta napunio 20 godina, je još prošle godine debitovao za A reprezentaciju svoje Norveške, a sinoć je postigao i debitantski gol u državnom dresu.

Norveška je na svom terenu poražena od strane Austrije u meču Lige nacija, rezultatom 1:2, ali za Haalanda lično to sigurno nije bila loša noć jer je postigao prvi gol u seniorskom reprezentativnom fudbalu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Haaland je naime u 66. minuti postavio konačnih 1:2 i barem ublažio poraz Norvežana.

Treba istaći da je Haaland prošao i apsolutno sve omladinske selekcije Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi