Hadžibegić posjetio Kolašinca i nakon razgovora sa njim posebno naglasio jednu stvar

Sa njim je bio i Misimović

Hadžibegić posjetio Kolašinca i nakon razgovora sa njim posebno naglasio jednu stvar

E. Oštraković

Nakon što su posjetili Miralema Pjanić, te Edina Džeku i Radeta Krunića, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović otputovali su u Francusku.

Razlog posjete naravno je sastanak sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Seadom Kolašincem.

Oni su se tako danas sastali sa našim reprezentativcem u Marseilleu.

"Imali smo još jedan konstruktivan razgovor sa našim reprezentativcem. Sve nas raduje odlična forma Seada Kolašinca i vjerujem da će u tom ritmu da nastavi i u narednom periodu. Kao i svi reprezentativci sa kojim smo razgovarali, Sead takođe sa nestrpljenjem očekuje martovske utakmice i vjeruje da možemo ostvariti plasman na veliko takmičenje“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Podsjetimo, na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine Hadžibegić je naslijedio Ivayla Peteve kojem je istekao ugovor.

Faruk Hadžibegić odabrao pet pomoćnika u stručnom štabu!

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

Oglasi

„Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije“, naglasio je selektor Faruk Hadžibegić.

Selektor je svoj mandat počeo tako što je skautirao reprezentaciju Islanda protiv Švedske, a sada su na redu druge aktivnosti.

Podsjetimo, u našoj grupi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nalaze se još Portugal, Island, Luksemburg, Slovačka i Lihtenštajn.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvu utakmicu igramo na domaćem tereu 23. marta, a protivnik je reprezentacija Islanda, dok tri dana kasnije gostujemo u Slovačkoj.

Utakmicu protiv favorizovanog Portugala i to u gostima igramo 17.juna, a zatim nam slijede dvije domaće utakmice, sa Luksemburgom i Lihtenštajnom.

Top Komentari

nakopitam
NAGLASIO: ''Samo gadjaj Djeku''
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi