Hadžibegić objavio svoj prvi spisak, jedno je iznenađenje

Za martovske utakmice

Hadžibegić objavio svoj prvi spisak, jedno je iznenađenje

A. Čaušević

Prvi mečevi na klupi reprezentacije BiH za selektora Faruka Hadžibegića su na programu krajem mjeseca kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Radi se o duelima protiv Islanda i Slovačke. 

Objavljivanje spiska uvijek izaziva dosta pažnje, ali i reakcija pa se tako sa nestrpljenjem očekivala prva lista igrača koje pozvao Hadžibegić.

Od imenovanja na selektorsku poziciju iskusni stručnjak je ispratio nekoliko mečeva Premijer lige BiH, dok je u društvu Zvjezdana Misimovića obišao brojne reprezentativce širom Evrope.

Najveće iznenađenje svakako predstavlja pozivanje Jasmina Mešanovića, dok je ostatak ekipe manje-više nepromijenjen. 

Na spisku nema Miralema Pjanića koji je povrijeđen pa je njegov izostanak bio i očekivan. Novo lice u reprezenaciji je veznjak Rome, Benjamin Tahirović.

Prvi Hadžibegićev spisak u drugom mandatu kao selektoru reprezentacije BiH izgleda ovako: 

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Mol Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalska reprezentacija BiH će krajem marta startati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a protivnici su reprezentacije Islanda i Slovačke.

Prvi susret je na programu 23. marta kada će na stadionu Bilino polje gostovati Island, a tri dana kasnije u Bratislavi slijedi okršaj sa Slovacima.

Top Komentari

BSK1933
Ljudi Nermin Zolotic je morao biti pozvan djecko ima 20 utakmica prve portugalske lige ili ti 1600 min Sanicanin nema ni 15 u Partizanu Mrtvom Partizanu Ponovo menadzeri kolo vode Gori smo nego Srbija prije 5 godina
6 1
DOKTOR_GAZ_
Hadzibegic zvani-VICIN MIŠ..ide LAGANO SANICANIN, ide lagano KOVACEVIC(zajedno imaju 84 minute u ovoj sezoni)..ali kada si MIS, onda ne pozoves Mujakica, koji je za nabrojane DRUGA DIMENZIJA..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi