Sasvim očekivano: Vladan Kovačević novi reprezentativac Srbije

Zvanično

Sasvim očekivano: Vladan Kovačević novi reprezentativac Srbije

S. Mlaćo
Vladan Kovačević je novi reprezentativac Srbije.

To je danas i zvanično potvrđeno.

Kovačević je iz FK Sarajevo preselio u Poljsku, te pruža sjajne partije u Rakowu. Nije nastupio za našu A reprezentaciju, a sada je i zvanično potvrđeno da je novi golman Srbije.

"Ni kod njega nije bilo dileme. Jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv selektora A tima Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije.

Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vrijeme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vrijeme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici", objavili su iz FS Srbije.

Oglasi

Ovaj 24-godišnjak rođen je u Banjoj Luci, a u sedam navrata je nastupao za mladu reprezentacije naše zemlje. Na kraju se ipak odlučio za A reprezentaciju Srbije.

To je nedavno najavio i selektor naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Za Kovačevićem svakako nećemo žaliti, BiH u ovom trenutku ima tri sjajna golmana Ibrahima Šehića, Nikolu Vasilja i Kenana Pirića.

Svi koji koji našu reprezentaciju neće gledati kao svoju u pravom smislu te riječi ionako nisu ni potrebni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je Kovačević u pitanju on je branio i za FK Željezničar Sport Team iz Banja Luke, te Slobodu Mrkonjić Grad, gdje je bio na posudbi.

Za Rakow je ove sezone upisao ukupno 23 nastupa.

Top Komentari

E.Car
Želim ti Vladane da postaneš najveća rupa na svijetu!!!!
6 1
Arnel925
Da nam je krivo jeste. Nema razloga da se politika mjesa u sport nažalost to je kod nas normala. On je trebao igrati za svoju domovinu koja je Bosna i Hercegovina odakle su mu djed, otac itd. Nažalost sad ce igrati za državu sa kojom nema ništa zajedničkog osim da je vecinski pravoslavna. Nije Vladan kriv za ovo nego su krivi političari sto 30 godina gaju istu politiku. I nažalost ovakav talenat ne vidi drugu opciju nego da igra za tuđu zemlju gdje će uvijek za nji biti stranac Bosanac, Srbin iz Bosne, Srbin iz Republike Srpske, Srbin iz Banja Luke. U svojoj državi nebi imao etiketu da je izabrao BiH reprezentaciju, imao bi ovacije u Zenici, Banja Luci, Sarajevu, Mostaru ili bilo gdje. Sretno momak ali nikad se nećeš osjećati kod kuće u drugoj državi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi