Hadžibegić u reprezentaciju Crne Gore pozvao dva bivša fudbalera Sarajeva

Uputio naknadne pozive

Hadžibegić u reprezentaciju Crne Gore pozvao dva bivša fudbalera Sarajeva

Selektor fudbalske reprezentacuije Crne Gore Faruk Hadžibegić uputio je pet naknadnih poziva za utakmice kvalifikacija za EP protiv Bugarske i Kosova.

Hadžibegić je naknadne pozive uputio igračima iz crogorskog prvenstva, a na spisku su se između ostalog našla i dva bivša fudbalera Sarajeva.

U pitanju su Damir Kojašević i Aleksandar Šofranac. Prvi je napustio Bordo tim na ljeto 2012. godine, a drugi u prethodnom prelaznom roku. Obojica imaju internacionalno iskustvo obzirom da su upisali osam, odnosno četiri nastupa za reprezentaciju.

Crna Gora je u izuzetno teškoj situaciji kada je u pitanju grupa A kvalifikacija za EP jer se trenutno nalazi na 4. poziciji sa samo dva osvojena boda nakon pet odigranih kola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U posljednjem meču Crnogorci su doživjeli visok poraz od Češke Republike sa 3:0 pa su tako vjerovatno i izgubili šanse da se nađu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Vrijedi napomenuti i to da su naknadne pozive, osim Šofranca i Kojaševića, dobili Darko Bulatović, Nemanja Sekulić i Luka Mirković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi