Hadžibegić: Moramo pokušati sve da se kvalifikujemo

Crna Gora dočekuje Češku

Hadžibegić: Moramo pokušati sve da se kvalifikujemo

Admin Čaušević

Crna Gora igra "biti ili ne biti" susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Crnogorci će sutra u Podgorici dočekati Češku. 

Bit će to prvi put da Faruk Hadžibegić u takmičarskim utakmicama sa klupe vodi Crnu Goru, a ujedno i posljednja šansa za tu selekciju da se plasira na EP.

"Mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri", rekao je Hadžibegić na press-konferenciji pred utakmicu.

Češka je u petom kolu izgubila od Kosova, a Hadžibegiću je prvenstveni cilj obratiti pažnju na svoj tim.

"Ja više gledam šta mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano, ako smo pobijedili Mađarsku. Nema ni euforije, nema ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana, zašto ni mi ne bi bilo iznenađenje", kazao je Hadžibegić.

U prethodne četiri utakmice Crna Gora je skupila dva boda te joj drugoplasirano Kosovo bježi šest bodova. Vodeća je Engleska s maskimalnim učinkom poslije tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi