Hadžić: Siguran sam da ćemo dodatno poboljšati našu igru

Sportski direktor FK Olimpik

Hadžić: Siguran sam da ćemo dodatno poboljšati našu igru

S. Mlaćo

FK Olimpik sutra će odmjeriti snage sa ekipom Metalleghea u okviru petog kola Prve lige Federacije BiH.

Sportski direktor Olimpika Emir Hadžić optimističan je pred ovaj duel u razgovoru za olimpik.ba

“Moram reći da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima ostvarenim u prethodna četiri kola. Svakako da je poraz u Konjicu malo pokvario opšti utisak, ali nam je pobjeda i posebno način kako smo do nje došli u prethodnom kolu u duelu sa Slogom pokazala da smo na dobrom putu”, rekao je na početku razgovora Hadžić.

Zadovoljan je urađenim u dosadašnjih par kola nova sezone Prve lige Federacije BiH.

“Mi smo ljetos morali ponovo slagati cijelu ekipu, tako da smo imali malo vremena za uigravanje i siguran sam da ova ekipa ima kvalitet da dodatno poboljša svoju igru, što je vidljivo u svakoj novoj utakmici. Ne treba zaboraviti činjenicu da smo mi u prva četiri kola igrali utakmice protiv Veleža i Sloge i ostvarili pobjede u tim duelima. Poznato je da su oba kluba pretendenti za povratak u Premijer ligu, a mi smo ostvarili pobjede protiv njih”.

Hadžić smatra da je rad stručnog štaba i uprave kluba ključ napretka kluba u narednom periodu.

“Stručni štab na čelu sa Mirzom Varešanovićem radi odlično i nadam se da će to sve skupa donijeti još bolje igre i rezultate. Ne mogu, a da ne pomenem ljude iz uprave kluba, koji su uspjeli i u ovako teškim vremenima da obezbijede sve potrebne uslove za normalan rad”, govori Hadžić.

Pred Olimpikom je susret sa Metallegheom, sa kojim su se Vukovi sastajali četiri puta prošle godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Mislim da je ovo skroz drugačiji duel. Obje ekipe su promijenile svoje sastave, trenere i u potpunosti su promijenili svoje filozofije. Stručni štab je tokom sedmice u potpunosti bio fokusiran na analizu naših narednih protivnika. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe u ovoj utakmici i nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima te se približiti ostvarenju našeg cilja”, rekao je na kraju razgovora Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi