Hajdukov klinac otišao na posudbu, ali na ljeto ga tek očekuje transfer života
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Velika karijera je ispred njega

Hajdukov klinac otišao na posudbu, ali na ljeto ga tek očekuje transfer života

Haris Zilić

Tinejdžer Luka Vušković je na jesen prošle godine oborio klupski rekord u izlaznom transferu jer je potpisao ugovor sa Tottenhamom u visini od 11 miliona eura što je bila nevjerovatna cifra za 16-godišnjaka.

Pomenuti transfer će se realizovati tek na ljeto 2024. godine, a Hajduk je odlučio da ovu polusezonu Vuškovića pošalje na posudbu.

Tako je ovaj tinejdžer predstavljen u poljskoj ekipi Radomiak.

Riječ je o klubu koji se nalazi u zlatnoj sredini poljske Ekstrklase na desetoj poziciji sa 24 boda iz 19 odigranih susreta.

Oglasi

Vušković neće moći zaigrati za Tottenham dok ne bude punoljetan, dakle na debi za londonski tim mora čekati do februara 2025. godine.

Nakon Radomiaka ovaj mladi fudbaler će ići na novu posudbu.

Mediji na Ostrvu prenose vijest da će Vušković naredne sezone na novu posudbu, ali u jači tim, ovaj put u dogovoru sa Tottenhamom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nema sumnje da Hrvatska ima još jednog fudbalskog dragulja, a vrijeme će pokazati u kojem smjeru će ići njegova karijera.

Pomenuti fudbaler igra na poziciji štopera, rođen je 2007. godine i skupio je već osam nastupa za omladinske selekcije Hrvatske, U15, U16 i U17 reprezentaciju.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Ugovor do ljeta 2024, a oni ga pocetkom 2024 salju na posudbu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi