Tokom velike Milanove proslave "sahranjena" zvijezda Intera

Morbidno, ali to je samo dokaz velikog rivalstva

Tokom velike Milanove proslave "sahranjena" zvijezda Intera

E. Škorić

Porazivši Sassuolo rezultatom 3:0 u gostima u 38. kolu italijanske Serie A, Milan je u žestokoj borbi s Interom uspio izaći kao pobjednik i izboriti naslov prvaka.

U Milanu već drugi dan traje veliko slavlje, a kako i ne bi kada je Milan prvi put od 2011. godine osvojio Scudetto. Bila je to ukupno 19. titula za slavni klub.

Malo ko je vjerovao da Milan može do titule, ali sastav Stefana Piolija se lavovski borio do samog kraja i potpuno zasluženo postao prvak svoje zemlje. U velikom slavlju bilo je onih uobičajenih prozivanja gradskog rivala, mada su u nekim trenucima navijači, pa i igrači Milana otišli predaleko.

Igrači su u jednom trenutku jučer dok su se vozili u autobusu s otvorenim krovom istakli baner na kojem je pisalo: "Stavite si trofej Kupa u dupe", a posebno je na meti bio veznjak Intera Hakan Calhanoglu, koji je odbio da potpiše novi ugovor s Milanom i kao slobodan igrač je prešao u redove gradskog rivala u ljeto 2021. godine, rekavši tada kako je "došao da osvoji Scudetto".

Sada mu se naslađuju, a tokom velike proslave navijači su nosili improvizovani lijes kako bi "sahranili" reprezentativca Turske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako to nije prvi put da vidimo takvo što, svakako je morbidno, a Hakan ostaje samo da se pita da li je prelazak u Inter ipak bila dobra stvar. Iz perspektive Milana, baš je ispalo sjajno.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Jarane ovi ko s lanca da su pušteni a bili svezani 13 godina. Šta bi bilo da su osvojili LP. Slave ljudi titulu. :))))(
3 8
Salence
Klempavi Kakan u lijesu!S nategnutim ušima poslije gola Milanu iz penala,pred Milanovom publikom.Frajer!Klempavi Kakan pri proslavi gola protiv bivšeg kluba.Frajerčina!!!Papak do podruma!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi