Hvalite me moja usta: "Ja sam najbolji u Evropi, iza mene su Rodri pa Kroos"

Krupne riječi veznjaka Intera

Hvalite me moja usta: "Ja sam najbolji u Evropi, iza mene su Rodri pa Kroos"

A. Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji u javnosti kažu da su najbolji na svojoj poziciji. Oni koji to urade obično znači da pucaju od samopouzdanja, iako se zna desiti da statistika pokazuje upravo suprotno.

Inter je u prvom meču osmine finala pobijedio Atletico Madrid sa 1:0 uz vrlo dobru taktičku postavku Simeonea Inzaghija, posebno se to odnosilo na izgradnju napada.

Calhanoglu i Barella su bili ti koji su povlačali na štoperske pozicije, Pavard i Bastoni bi odlazili u vezni red, dok bi Darmin i Dimarco igrali na svojim pozicijama.

Inzaghi je odličnom postavkom nadmudrio Simeonea

Mozak ekipe je svakako bi Calhanoglu koji je ove sezone briljantan i definitivno puca od samopouzdanja. Otišao je toliko daleko da je za sebe rekao da je najbolji u Evropi.

Naime, u razgovoru za DAZN turski veznjak je kazao da se smatra najboljim organizatorom igre, a iza sebe je pozicinirao Tonija Kroosa iz Real Madrida i Rodrija iz Manchester Cityja.

"Prije nekoliko mjeseci sam rekao da sam među najboljih pet organizatora igre, ali mi niko nije vjerovao. Ali ja vjerujem u sebe, poznajem svoje kvalitete i ne bojim se nikoga."

Oglasi

"Sada sam ja na prvom mjestu, zatim Rodri pa Kroos i onda slijede Kimmich iz Bayerna i Enzo Fernandez iz Chelseaja."

"Golove kakve ja postižem ne postiže niko. Ne zabijam za metar već iz daljine, možda iz slobodnog udarca, uspjevam izvesti teške stvari", dodao je Turčin.

Međutim, ako se pogleda statistika, praktično u svim najvažnijim parametrima za veznjaka Kroos je ispred ključnog igrača milanskih Nerazzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nijemac ima više dodira, više asistencija, gubi manje lopti, više kreira šansi, također je uspješniji u pasovima, kao i u dodavanjima na protivničkoj polivini i dodavanjima prema naprijed.

Calhanoglu zaista igra najbolji fudbal u životu, zabio je 11 golova u ovoj sezoni, međutim da je najbolji organizator igre u Evropi, to su zaista krupne riječi koje će izazvati lavinu komentara u narednom periodu.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nije ni top 5....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi