Zlatne ruke Beppea Marotte: Potvrđen prvi veliki transfer za ljeto
Malo ko zna da dovede besplatno dobrog igrača i da napravi tako dobar posao za svoj klub. (Foto: EPA)

Uvijek pogodi s pojačanjima

Zlatne ruke Beppea Marotte: Potvrđen prvi veliki transfer za ljeto

E. Škorić

Giuseppe Marotta smatra se kraljem transfera, odnosno dovođenjem besplatnih igrača. Taj posao je fantastično radio u Juventusu, a sada to ponavlja i u Interu.

Juventus je za vrijeme Marotte harao Italijom sa veoma malim budžetom. Znao je Beppe da pronađe vrhunska pojačanja u vidu igrača kojima se bližio kraj ugovora.

U Inter je navodno ranije dogovorio dolazak Piotra Zielinskog iz Napolija, koji će kao slobodan igrač doći u Milano, a sada je potvrđen još jedan dobar transfer.

Naime, kako je objavio i sam Fabrizio Romano, Inter je organizovao ljekarski pregled za iranskog reprezentativca Mehdija Taremija, koji je blistao u dresu Porta. Njemu u junu ističe ugovor i Marotta g je uspio nagovoriti da pristane na dolazak u Inter.

On je prihvatio ponudu Intera i potpisat će ugovor do ljeta 2026. godine, a u klub naravno dolazi kao slobodan igrač.

Oglasi

Sportski direktor Nerazzurra Piero Ausilio rekao je prije samo nekoliko dana: "Nema smisla skrivati ​​se, ovo su situacije na kojima radimo. Ne volimo davati vremena, datume ili ultimatume, obavijestili smo dotične klubove da pregovaramo, imali smo kontakte i da vidimo hoće li to dovesti do nečeg konačnog".

Sada je stigla potvrda da je sve dogovoreno, Taremi potpisuje predugovor sa bivšim prvakom Italije i od ljeta će Nerazzurri biti jači za sjajnog napadača, što bi moglo značiti možda i odlazak Lautara Martineza ili Marcusa Thurama.

Taremi je jako dugo bio na meti Interovog gradskog rivala Milana, ali Rossoneri očito nisu bili dovoljno konkretni u pokušaju da ga potpišu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

31-godišnji Iranac je u Porto došao iz Rio Avea 2020. godine. Ove je sezoene odigrao 24 utakmice te postigao šest golova uz četiri asistencije.

On je apsolutna legenda u svom Iranu. a reprezentaciju Irana odigrao je 80 utakmica i postigao 45 golova. Nastupao je za svoju zemlju na Azijskom kupu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Šulenta za siromašne.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi