Legenda je obična varalica: Zbog ove prevare ne može raditi pet godina
Legendarni fudbaler uspio je godinama raditi sa falsifikovanom diplomom, ali sada mu slijedi pauza

Zabio je nož u leđa Vahidu Halilhodžiću

Legenda je obična varalica: Zbog ove prevare ne može raditi pet godina

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić je tokom boravka na klupi reprezentacije Maroka imao brojne neprijatelje, a najveći je bio legendarni fudbaler Mustapha Hadji za kojeg se ovih dana ispostavilo da uopšte nema trenersku licencu zbog čega će narednih pet godina fudbal morati da gleda samo s tribina ili putem ekrana.

Mustapha Hadji je legenda marokanskog fudbala. Godinama je bio zvijezda nacionalnog tima, a jedno vrijeme je radio i kao pomoćnik Vahida Halilhodžića.

Ipak, rastanak Halilhodžića i Hadjija nije bio baš najbolji. Vaha ga je proglasio izdajnikom jer je on bio taj koji je radio sve protiv njega.

"Mustapha Hajdi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao", rekao je Halilhodžić kojeg je zbog ovih riječi Hadji tužio za klevetu.

Dok se čeka odluka marokanskog suda u ovom slučaju, Hadji neće moći da se bavi trenerskim poslom jer se ispostavilo da je obični prevarant.

On je falsifikovao trenersku diplomu. Bez nje nigdje nije mogao raditi, nije mu se išlo u školu, pa je odlučio da je uz pomoć određenih prijatelja falsifikuje.

Oglasi

Na kraju je prevara otkrivena. Hadji je suspendovan i kažnjen je petogodišnjom suspenzijom iz fudbala te do 2028. godine neće moći da radi kao trener.

Mustapha Hadji apsolutna je legenda marokanskog fudbala. Tokom devedesetih godina prošlog stoljeća i na početku novog je igrao zaista odličan fudbal, a nastupao je za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu...

Za nacionalni tim Maroka nastupio je 63 puta i postigao je 12 golova, a gotovo kompletnu trenersku karijeru proveo je u selekciji Maroka.

On je kao pomoćnik brojnih selektora radio u periodu od 2014. do 2022. godine. Međutim, Vahid Halilhodžić ga je otjerao iz reprezentacije i od tog trenutka je bez posla.

Pored nacionalnog tima Maroka on je radio i kao pomoćnik u katarskom klubu Umm Salal u periodu u kojem je trener ovog tima bio Francuz Bertrand Marchand.

Oglasi

Hadji je prema nekim navodima konstantno radio protiv Vahida Halilhodžića. Bh. trener ga je otjerao iz stručnog štaba nakon što je ovaj javno stao na stranu Hakima Ziyecha kojeg je Halilhodžić izbacio iz nacionalnog tima zbog nediscipline.

"Poznajem Hakima veoma dobro i srce mu je slomljeno kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Uradio je to protiv svoje volje. Bio je bijesan i razočaran što nije na spisku za Afrički kup nacija", rekao je tada Hadji.

Također, Hadji je putem marokanskih medija često napadao Halilhodžića. On je bio taj koji je otkrivao tajne iz svlačionice zbog kojih je javnost bila bijesna na bh. stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Halilhodžić je nažalost kasno shvatio kakvu hijenu ima u stručnom štabu. Napravio je već dovoljno štete za iskusnog trenera koji je na kraju dobio otkaz neposredno pred start Svjetskog prvenstva.

Na njegovo mjesto došao je Walid Regragoui koji je na kraju Marokance odveo do najvećeg uspjeha u historiji, četvrtog mjesta na svijetu.

Top Komentari

zilan66
Ja budale,dodes kod nas u trening centar kod dogana i dobijes diplomu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi