Crna nedjelja za Plavce!

Katastrofalan dan

Crna nedjelja za Plavce!

Admin Čaušević

Chelsea je pretrpio prvi uzbiljan udarac otkad klupski gazda više nije Roman Abramovich.

Ljetos je klub preuzeo Todd Boehly i pobrinuo se za dolazak nekoliko zvučnih pojačanja, međutim danas je stigao težak i bolan poraz.

Gostovanje na Elland Roadu u Chelseaju će pamtiti kao crnu nedjelju s obzirom na ubjedljiv poraz i dosta nesretnih okolnosti.

Leeds United je do vodstva stigao u 33. minuti. Mendy se poigravao pred golom što je Aaronson isključio i pogodio za vodstvo. Nesvakidašnju grešku jednog od najboljih golmana svijeta pogledajte ovdje.

Slavlje na tribinama se nije previše ni smirilo, a nova lopta je završila u mreži gostiju iz Londona. Pogodio je Rodrigo u 37. minuti.

Pokušavao je Thomas Tuchel preokrenuti stvari sa izmjenama. Međutim umjesto smanjenja rezultata, Plavci su primili još jedan gol.

Igrala se 69. minuta kada je Harrison nekako uspio ugurati mrežu u gol. To je bilo za 3:0 kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Užasan dan za Chelsea je kompletiran u 84. minuti. Drugi žuti karton te ujedno isključujući dobio je Koulibaly pa neće moći igrati u narednom kolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom susretu Brighton je nastavio da oduševljava na startu sezone novom gostujućom pobjedom, ovaj put nad West Hamom.

Imali su Galebovi odličan start i prošle sezone, a isto ponavljaju i ove. U Londonu je bilo 0:2. Pogađali su Mac Allister u prvom, te Trossard u drugom dijelu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Pade mali Chelsea(plastika). Leeds 10x veci klub. Rodrigo, Harrison, Aronson ☑
5 6
SarajFK
I sledeca nedelja ce biti crna za ove nase domace plavce.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi