Hamšik: Bilo bi nevjerovatno da prestignem Maradonu
Foto: EPA

Juri veliki rekord

Hamšik: Bilo bi nevjerovatno da prestignem Maradonu

Kapiten Napolija Marek Hamšik punih deset godina nastupa za klub sa San Paola.

Ovaj Slovak je u Napoli stigao 2007. godine iz Brescije i u protekloj deceniji je izrastao u legendu kluba, ali i jednog od najboljih fudbalera u Seriji A.

Hamšik je do sada za Napoli postigao 113 golova i pitanje je dana kada će nadmašiti legendarnog Diega Armanda Maradona, koji je za Napolitance zabio dva gola više.

"Zaista se nadam da ću oboriti taj rekord. Naravno, ne mogu se porediti s njim jer Maradona je Bog u Napulju, ali bilo bi nevjerovatno da se nađem ispred nekoga kao što je on", započeo je Hamšik, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo bi zaista ludo da oborim taj rekord i osvojim Scudetto sa Napolijem iste godine. Šampionski pehar je naš cilj ove sezone".

Napoli je u novu sezonu Serije A ušao na najbolji mogući način i u prva dva kola je upisao dvije pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi