Hamšik izjavom pred meč 'zaprijetio' Hrvatima

Kapiten Slovaka bez dlake na jeziku

Hamšik izjavom pred meč 'zaprijetio' Hrvatima

S. Grebović

Prva zvijezda reprezentacije Slovačke i kapiten ove ekipe Marek Hamšik je na press konferenciji govorio o susretu sa Hrvatskom.

Fudbalska reprezentacija Slovačke je kao samostalna zemlja nastupila na dva velika takmičenja. U pitanju su Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine i posljednji EURO 2016. koji je održan u Francuskoj.

U oba navrata su uspijevali proći grupu, nakon čega su oba puta stali već u osmini finala. Slovaci su trenutno drugoplasirani u grupi E sa šest osvojenih bodova nakon tri kola. U narednom će na svom terenu dočekati selekciju Hrvatske, koja je mjesto iza njih.

"Nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Bilo bi nevjerojatno pobijediti svjetske viceprvake", kazao je kapetan slovačke vrste Marek Hamšik za slovačke medije i još dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igramo kod kuće i znamo šta želimo. Vjerujem da će pomoći i pun stadion u Trnavi. Hrvatska dolazi u Slovačku po tri boda. Nakon što su izgubili u Mađarskoj sigurno je da neće dozvoliti novo opuštanje i novi poraz. Mi smo spremni na pobjedu!"

Hamšik je u zimskom prelaznom roku preselio u Kinu iz Napolija u kojem je proveo dugih 12 godina i potpisao sa tamošljim prvoligašem Dalian Yifangom unosan ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi