Napoli i Genova podijelili bodove u prilično nebitnom meču

Italijanska Serija A

Napoli i Genova podijelili bodove u prilično nebitnom meču

Fudbaleri Napolija i Genove podijelili su bodove u posljednjem susretu 31. kola italijanske Serije A jer su na San Paolo stadionu odigrali susret bez pobjednika (1:1).

Treba odmah reći da ovaj meč nije imao gotovo nikakav rezultatski značaj ni za jednu od pomenute dvije ekipe obzirom da ne mogu napraviti neki poseban iskorak na tabeli.

Napolitanci su gotovo zacementirani na drugoj poziciji, dok je Genova na 14. pozicji bez neke velike bojazni da će ispasti i bez šanse da se domogne vrha tabele.

U tim okolnostima obje ekipe su odigrale napadačku utakmicu te smo vidjeli dosta lijepih akcija i prilika, ali na kraju samo dva pogotka.

Prava uzbuđenja su počela u 28. minuti kada je crveni karton dobio gostujujući fudbaler Sturaro, a samo šest minuta kasnije Napolitanci koriste prednost igrača više jer je pogodio Dries Mertens. Ipak, Genova uspijeva doći do 1:1 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela i na kraju se ispostavilo da je to konačan rezultat susreta.

U narednom kolu Napoli gostuje kod Chieva, dok će Genova igrati gradski derbi protiv Sampdorije.

Italijanska Seria A, 31. kolo:

Napoli - Genova 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi