Milan pregazio Fiorentinu, Napoli bolji od Crotonea

Italijanska Serija A, posljednje kolo

Milan pregazio Fiorentinu, Napoli bolji od Crotonea

Šest susreta posljednjeg kola italijanske Serije A odigrano je danas od 18.00 sati, a najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je ekipa Milana protiv Fiorentine na domaćem terenu sa 5:1.

Izabranici Genara Gattusa odigrali su veoma dobro drugi dio sezone, a na kraju su sve okončani sa uvjerljivim trijumfom protiv Fiorentine 5:1. Gosti su poveli sa 1:0 u 20. minuti preko Simeonea, ali u tom trenutku su ih domaći naprosto pregazili.

Prvo je Callhanoglu poslije tri minute izjednačio, da bi pred kraj prvog dijela Cutrone pogodio za preokret rezultata. U nastavku meča Rossoneri su postigli još tri gola i to preko Kalinića, Cutronea i Bonaventure za konačnih 5:1. Milan je sezonu završio na 6. poziciji sa 64 boda, a Fiorentina dva mjesta ispod sa sedam bodova manje.

Od ostalih rezultata napomenut ćemo pobjedu Napolija nad Crotoneom sa 2:1. Napolitanci su sezonu završili kao drugplasirani sa četiri boda manje od prvaka Juventusa.

Podsjetimo da se večeras igraju još dva susreta i to Sassuolo-Roma i Lazio-Inter. Ovaj drugi će direktno odlučivati o putniku u Ligu prvaka naredne sezone.

Ostali rezultati:

Cagliari-Atalanta 1:0

Chievo-Benevento 1:0

SPAL-Sampdoria 3:1

Udinese-Bologna 1:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi