Sol na ranu: Treba li Napoli biti sretan ili tužan zbog ovog rekorda?

Uzalud i 90+ bodova...

Sol na ranu: Treba li Napoli biti sretan ili tužan zbog ovog rekorda?

Teme:

Još od 1990. godine, kada je Diego Maradona na San Paolo donio posljednju titulu prvaka Italije, Napoli nikada nije bio bliže novom osvajanju Scudetta nego u sezoni koja je tek završena.

Dobrim dijelom sezone, Napolitanci su bili prvoplasirani tim tabele i vodili su mrtvu trku sa Juventusom gotovo do samog kraja. Čak su uspjeli pobijediti Staru damu u Torinu sa 1:0 u 34. kolu, ali su u sljedećoj utakmici protiv Fiorentine (0:3) sve prosuli i prokockali historijsku šansu da prekinu Juventusovu dominaciju.

Zanimljivo, Napoli je ove sezone osvojio čak 91 bod i najbolji je viceprvak u ligama petice. Štaviše, fudbaleri Maurizija Sarrija srušili su rekord Serije A i postali prvi klub ikada koji je tokom sezone osvojio 90 ili više bodova, a da nije završio na prvom mjestu.

Napolitanci su na 38 utakmica upisali 28 pobjeda, sedam remija i samo tri poraza, a sa 77 postignutih golova su treći najbolji napad prvenstva iza Lazija i Juventusa.

Naprimjer, Juventus je prošle sezone osvojio također 91bod i bio je prvak, baš kao i u sezoni prije toga. U sezonu 2014/2015., Juve je do naslova došao osvojivši 87 bodova, dakle četiri boda manje od ovosezonskog Napolija koji je bio drugi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju, pravo je pitanje trebaju li Napolitanci biti ponosni zbog ovog, nazovimo ga, rekorda, ili će ovo saznanje biti samo sol na ranu nakon još jedne sezone bez toliko željenog Scudetta.

Inače, Napoli u klupskoj historiji ima samo dvije osvojene titule i to obje u eri Diega Armanda Maradone, u sezonama 1986/87. i 1989/90.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti