Hadžibegić odlučio: Hamulić i Prcić in, Demirović i Krunić out!

Za predstojeće utakmice

Hadžibegić odlučio: Hamulić i Prcić in, Demirović i Krunić out! · Zvanično

E. Oštraković

Selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić odlučio je ko će dobiti poziv umjesto Demirovića koji je povrijeđen, ali i umjesto Krunića.

Tako se na spisku nalaze Hamulić i Prcić, a naredne dvije utakmice propustit će Demirović i Krunić.

Selektor je ranije najavio da će odluku o tome ko će zamijeniti Demirovića donijeti početkom ove sedmice, a obećanje je ispunio.

Ipak, osim Demirovića sa spiska je otpao i Rade Krunić, a umjesto njih na spisku se nalaze Sanjin Prcić i Said Hamulić.

"Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga.

Oglasi

Najprije bih izrazio žaljenje što sa nama u ovom kvalifikacijskom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim što brži oporavak.

Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim. Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan.

Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu", napisao je Hadžibegić na zvaničnom Facebook nalogu.

Jasno je da će se izostanak posebno Radeta Krunića osjetiti u igri naše reprezentacije, ali vjerujemo i da će igrači koji su tu dati sve od sebe da se njegov izostanak što manje primjeti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, fudbaler Milana je na utakmici protiv Verone doživio povredu zbog koje je ranije morao napustiti teren.

Radi se o povredi koljena, a sada je jasno da je povreda dovoljno teška da propusti utakmice reprezentacije protiv Portugala i Luksemburga.

Top Komentari

Ado_GTI
To je što je, mi bolje nemamo.
3 0
komentator1
Ugurase novinari i hamulica u ovu sprdacinu od repke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi