Milan nije ispoštovao dogovor sa NFSBiH, ali sada je sve u rukama jednog čovjeka

Hoće li Krunić biti spreman?

Milan nije ispoštovao dogovor sa NFSBiH, ali sada je sve u rukama jednog čovjeka

E. Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u junu utakmicama protiv Portugala 17. juna u Lisabonu te Luksemburga u Zenici tri dana kasnije.

Zbog povrede je već otpao napadač Augsburga Ermedin Demirović, a nova glavobolja za selektora Hadžibegića je povreda Radeta Krunića.

Fudbaler Milana je zbog povrede sinoć napustio igru u meču protiv Verone. Stradalo je koljeno, ali nije poznat stepen povrede niti koliko će naš reprezentativac izbivati s terena.

Njegova povreda nije neka novost, jer je i selektor na press konferenciji govorio da ima tu povredu, koja ga je sinoć i spriječila da odigra svih 90 minuta.

Selektor Faruk Hadžibegić je razočaran, ipak je postojao dogovor Nogometnog saveza BiH i Milana da se poštedi Krunić jer je imao problema s koljenom, a Milan ionako igrao "nebitnu" utakmicu na San Siru jer je kolo ranije obezbijedio plasman u Ligu prvaka.

Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić su igrači na rezervnom spisku i neki od njih trebalo bi da "uskoči" na glavni spisak za nadolazeće utakmice.

Mada, ostaje i dalje opcija da Krunić bude spreman za te duele, ali sve to ovisi o našem doktorskom timu na čelu sa doktorom Reufom Karabegom, koji će nastojati da osposobi Krunića za jako bitne utakmice.

Podsjetimo, još prije objave spiska je otpao Dennis Hadžikadunić, a tu nije ni Adnan Kovačević koji je imao povredu lista i van je takmičarskog ritma.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi će se okupiti u Trening centru u Zenici u narednih nekoliko dana. Kasnit će Džeko zbog finala Lige prvaka i Menalo zbog ženidbe.

BiH je, podsjetimo, na startu kvalifikacija pobijedila Island sa 3:0, a potom u 2. kolu izgubila od Slovačke sa 2:0.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676412813
Ne daje mu platu nsbih pa da traze postedu da ne igra koja glupost
2 0
struja
Rade nema motiva za repku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi