Hamulić najtraženiji igrač u Poljskoj: "Postoji dobra ponuda iz inostranstva sa konkretnom cifrom"
Mnogima je bio nepoznanica, no ovog ljeta je izbio u prvi plan, a trenutno je prvi strijelac poljske Ekstraklase, što svakako nije mala stvar

Potencijalni reprezentativac BiH igra u životnoj formi

Hamulić najtraženiji igrač u Poljskoj: "Postoji dobra ponuda iz inostranstva sa konkretnom cifrom"

E. Škorić

Said Hamulić igra u životnoj formi i sa devet pogodaka napadač Stal Mieleca vodeći je strijelac poljske Ekstraklase, pa je samo pitanje vremena kada će napraviti iskorak u karijeri.

Stal Mielec će 2022. godinu okončati na sedmom mjestu, a najbolji igrač tima na prvom kada je u pitanju lista najboljih strijelaca. Hamulić je stigao u julu iz litvanskog kluba Dainava Alytus i oduševio u narednim mjesecima.

Njegova izvanredna forma nije prošla nezapaženo i potpredsjednik Stala Jacek Klimek je potvrdio da se za nogometaša interesuju mnogi klubovi, a neki ga žele dovesti već u januaru 2023. godine, tokom zimskog prijelaznog roka.

"Doista, ima puno upita iz Poljske i inostranstva. Skauti iz cijele Evrope dolaze na svaku našu utakmicu i posmatraju ga. Imamo puno poziva, ali činimo apsolutno sve da Said bude zadovoljan i da ostane s nama do juna", rekao je Klimek za portal Nowiny24.pl, pa je otkrio:

"Zanimljivu ponudu nam je dao jedan klub iz vrha Ekstraklase, ali ne bih govorio koja ekipa je u pitanju. Postoji i jako dobra ponuda iz inostranstva s konkretnom cifrom, ali to su za sada samo razgovori. Razgovora i prijedloga imamo, ali još ništa službeno".

Oglasi

Nogometaši Stal Mieleca vraćaju se na terene 27. januara 2023. godine. Izabranici Adama Majewskog igrat će protiv Lecha Poznana na svom terenu, ali je pitanje gdje će tada biti Hamulić.

Hamulić ima dvojno državljanstvo, nizozemsko i bosanskohercegovačko, a sve su prilike da će ipak obući dres Zmajeva, jer nije ni realno da igra u timu Louisa van Gaala. S obzirom na prikazano, mogao bi da bude od velikog značaja za Zmajeve.

Svojevremeno je u razgovoru za SportSport.ba poručio da bi želio da igra za reprezentaciju BiH. To i ne čudi jer mu je mama iz Bosanske Krupe, a otac iz Cazina.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu".

Hamulić je karijeru počeo u mladim timovima Alphensea, Go Aheada kada je ostao bez kluba, zatim je zaigrao za Quick Boyse. Poslije čega su uslijedile avanture u Litvaniji i Bugarskoj, a u Poljskoj je od ovog ljeta.

Promo

Top Komentari

user1596891057
aBd da se dobro gdje prodaš i zaradiš za života,zasluženo aferim
4 0
nakopitam
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAAHHAHA
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi