Dok cijeli svijet ismijava Gvardiola samo jedna legenda stala je u njegovu odbranu

Nakon utakmice protiv Manchester Cityja

Dok cijeli svijet ismijava Gvardiola samo jedna legenda stala je u njegovu odbranu

E. Oštraković

Manchester City je sinoć prosto demolirao ekipu Leipziga, te je upisao pobjedu od 7:0, a junak je bio Erling Haaland koji je postigao pet golova.

Niko, pa čak ni sam Haaland se nije mogao nadati da će odigrati ovakvu utakmicu, te srušiti i veliki broj rekorda sinoć.

Nakon utakmice glavna meta ismijavanja bio je Hrvat, Joško Gvardiol, kojeg je Haaland praktično uništio na sinoć odigranoj utakmici.

I dok su se svi odlučili na ismijavanje Gvardiola, jedan čovjek je stao u njegovu odbranu, a radi se o Owenu Hargreavesu.

Ovaj bivši fudbaler sa dosta uspjeha nosio je dres Bayerna i Manchester Uniteda, a posebno to važi za tim iz Njemačke.

Tamo je uzeo četiri naslova domaćeg prvenstva, tri kupa, te Ligu prvaka, dok je sa Manchester Unitedom osvojio po jedan engleski i evropski naslov.

Oglasi

Dok su svi isticali Gvardiola kao najgoreg igrača Leipziga, Owen Hargreaves je odlučio da bude jedini koji brani ovog fudbalera.

On je izjavio da će ovo biti jako teška lekcija koju je Gvardiol dobio na Etihadu, te da će to od njega napraviti boljeg igrača.

"Gvardiol je apsolutno top igrač. Uvjeren sam da će postati najbolji štoper na svijetu. Danas je bio jako loš, ali je isto tako i puno naučio", rekao je Hargreaves, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osim toga vidio je i da bi mu bolje bilo da igra u Manchester Cityju, nego u nekoj drugoj ekipi protiv njih", završio je Hargreaves.

Očekuje se da će Gvardiol na ljeto napusitit Leipzig, a kao zainteresovani timovi navode se Manchester City, Chelsea, Liverpool i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi