Velika četvorka bh. fudbala danas i sutra za istim stolom sa evropskim velikanima

Generalna skupština ECA-e

Velika četvorka bh. fudbala danas i sutra za istim stolom sa evropskim velikanima

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Redovna 23. Skupština Asocijacije evropskih klubova održava se danas i sutra u Ženevi. 

Za istim stolom sa brojnim velikanima Starog kontinenta sjedit će i predstavnici tzv. velike četvorke bh. fudbala.

FK Željezničar, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg su zahvaljujući dobrim rezultatima, konstantom te za bh. standarde zavidnoj klupskoj organizaciji stekli reputaciju najbolja četiri kluba u BiH.

Sarajevo ima status redovnog člana, Željezničar i Široki Brijeg se vode kao pridruženi članovi, dok će Zrinjski po prvi put prisustvovati Skupštini ECA-e.

Predstavnik Bordo kluba će biti direktorica Sabrina Buljubašić. Ispred sarajevskih Plavih će prisustvovati generalni sektretar Faruk Brković.

Klub sa Pecare predstavljati Dragan Soldo. Generalni sekretar Zrinjskog Boris Žulj će prisustvovati sjednici u ime Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na skupštini će između ostalog biti održani izbori za Izvršni odbor ECA-e, razgovarat će se o formatu UEFA klupskih takmičenja od 2024. godine te prioritetima za članstvo za period od 2019. do 2023. godine.

Inače, ukupno 232 kluba su članovi ECA-e.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Zrinjski nema stadion, em je spor u Mostaru oko toga, em je generalno stadion krš krševa, a i sa navijačima se kuburi, skupi se nešto na 2-3 ligaške utakmice i u Evropi, ostalo je nula. Široki nema navijače, a uskoro ni rezultate. Željo i Sarajevo ne mogu pobijediti nikog u Evropi ali spadaju u velike za naše uslove. Ne bih govorio o velikoj četvorci.
9 1
zazamir
ja četvorke i kurca
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi