Za Harisa Duljevića stigao je novi prijelomni momenat u karijeri

Napušta Hansu Rostock

Za Harisa Duljevića stigao je novi prijelomni momenat u karijeri

Eldar Ganibegović

Haris Duljević ovog puta nije s reprezentacijom, a dok se njegove kolege spremaju za dvije važne utakmice u kvalifikacijama za EURO, on vaga ponude i razmišlja gdje će nastaviti karijeru.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za utakmice protiv Portugala i Luksemburga u kvalifikacijama za EURO, a u rosteru ovaj put nema Harisa Duljevića.

Ovaj 29-godišnji fudbaler bio je na rezervnom spisku Faruka Hadžibegića s kojeg su na glavni naknadno "upali" Said Hamulić i Sanjin Prcić, poslije otkaza Ermedina Demirovića i Dennisa Hadžikadunića zbog povreda.

Dok se njegove kolege iz reprezentacije spremaju za dvije važne utakmice, Haris Duljević razmišlja gdje će nastaviti karijeru. Naime, napustit će Hansu iz Rostocka.

Bh. fudbaler u ovaj klub je stigao u septembru 2021. godine nakon rastanka s Nimesom, a sada je došlo vrijeme za rastanak i s njemačkim drugoligašem nakon isteka ugovora. 

U minuloj sezoni Haris Duljević upisao je ukupno 19 nastupa u dresu Hanse i podijelio dvije asistencije. Ukupno je u dresu ovog kluba u zvaničnim utakmicama igrao 42 puta i upisao pet asistencija.

Oglasi

Ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru. Osim Hanse i Nimesa u karijeri je igrao za Dynamo Dresden, Sarajevo, Olimpik, Čelik i Novi Grad Sarajevo u kojem je stasao kao omladinac. 

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 28 puta i postigao jedan pogodak, dok je u U-21 selekciji na 12 nastupa postigao također jedan gol. 

Zanimljivo će biti vidjeti da li će ostati u Cvajti u kojoj je već igrao u dresu dva kluba ili će možda otići i oprobati se u nekoj novoj zemlji gdje do sada nije nastupao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Gdje god da ode, jasno je da će i dalje biti na radaru selektora, te da i u budućnosti itekako može biti od pomoći našoj reprezentaciji. 

Top Komentari

user1616764653
Ko ovog momka zove nikada neće niti jasno čime zaslužuje poziv nikad mi neće biti jasno
0 0
amza
Ajte ne sramotite se u hansi nije 8gro u nimesu itd klocina ko i onaj piric netreba ih zvat vise najvece prevare u repki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti