Hadžibegić o ponajboljem napadaču u Austriji: Pratimo sve, ali ne mogu odjednom sve zvati

Tabaković rešeta mreže u austrijskoj Bundesligi

Hadžibegić o ponajboljem napadaču u Austriji: Pratimo sve, ali ne mogu odjednom sve zvati

Dino Kurbegović

Bundesliga Austrije ove sezone je veoma zanimljiva, kako u borbi za titulu, tako i u borbi za opstanak. Proteklo kolo obilježio je nogometaš koji bi u budućnosti mogao da nosi dres nogometne reprezentacije BiH, budući da posjeduje bh. pasoš. Riječ je o Harisu Tabakoviću, koji je proteklog vikenda u pobjedi njegove Austrije iz Beča u gradskom derbiju protiv Rapida rezultatom 3:1, postigao hat-trick, te je još jednom pokazao da igra sezonu karijere. 

Haris Tabaković je trenutno drugi strijelac najjače divizije Austrije sa 17 golova na svome kontu, odnosno dva manje od prvog strijelca Burgstallera iz Rapida, koji je postigao 19 golova. Ako nastavi u ovom ritmu do kraja sezone, Tabaković bi mogao ponijeti titulu najboljeg strijelca lige.

Na osnovu sjajnih igara ovog 28-godišnjeg napadača, koji pored bh. pasoša posjeduje i državljanstvo Švicarske, za koju je nastupao u omladinskim kategorijama, kontaktirali smo selektora Faruka Hadžibegića, kako bismo se informisali o tome da li selektor prati igre ovog napadača, ali i drugih potencijalnih reprezentativaca.

Selektor nam je kratko odgovorio na pitanja vezana za Tabakovića, ali i Hamulića, te utakmice reprezentacije BiH koje slijede.

„Naravno da pratim sve koliko je moguće i upoznat sam sa Tabakovićem i njegovim igrama, ali kako sam vam kazao i ranije nije moguće odjednom pozvati sve igrače. Tako je bilo i prošli put s Hamulićem, naravno da ih mi sve pratimo, ja po stadionima provodim vrijeme, radim, gledam kao i što sami primijetite nisam od onih koji samo sjede i čekaju, nego se trudim da sam što aktivniji i da što više znam“, ističe Hadžibegić.

Uskoro slijede nove utakmice reprezentacije BiH, protiv Portugala i Luksemburga, a selektor ima određene brige.

Oglasi

„Pojedini igrači koji su tu u reprezentaciji rano će završiti svoja prvenstva, te neće biti u tom takmičarskom duhu pred okupljanje i utakmice reprezentacije naredni mjesec. Svakako da mi to zadaje određene muke i vidjet ćemo šta će biti do objavljivanja spisaka odnosno utakmica koje nam slijede“, kaže bh. selektor.

U srijedu slijedi finale Kupa između Veleža i Zrinjskog, dolazite li u Zenicu?

„Naravno da dolazim gledati tu utakmicu i ako želite možemo kada je u pitanju reprezentacije nešto opširnije pričati na tu temu u srijedu, sada trenutno imam obaveza pa vas molim da budete strpljivi, te da u srijedu porazgovaramo malo duže“, kazao je krato za SportSport.ba Faruk Hadžibegić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine velika konkurencija u napadu, gdje su Džeko, Demirović, Prevljak, Bilbija, sigurno da se na Tabakovića treba obratiti pažnja, jer igrač sa takvom kvalitetom i fizikalijama koje posjeduje mogao bi donijeti reprezentaciji dodatni kvalitet u ofanzivnom dijelu.

Hoćemo li nakon Gazibegovića i Dedića dobiti u reprezentaciji BiH još jednog sjajnog igrača iz Austrijske Bundeslige saznat ćemo u narednom periodu.

Top Komentari

DamirT
I pozvat ces opet nekog debila tipa Mesanovic. Haj ne rise Boga ti
1 0
enko
Cuj nemogi sve zvati.pa bolan faruk te sto zoves i sto su u klubovima na klupi malo.ohladi.za njih znamo probaj druge momke koji su trenutno u formi i igraju pani ovog momka. ebla te vise tvoja otrcana demagogija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi