Zbog Salihamidžićeve odluke Kane je shvatio šta u Bayernu nipošto ne smije da uradi!

Pravilo koje svi moraju poštovati

Zbog Salihamidžićeve odluke Kane je shvatio šta u Bayernu nipošto ne smije da uradi!

Endin Čaušević

Harry Kane prošlog mjeseca potpisao je za Bayern u koji je za 100 miliona eura stigao iz Tottenhama. Engleski napadač je dobio listu pravila koja mora da poštuje u njemačkom klubu, a jedno od njih je i automobil koji će voziti u Minhenu, te ukoliko to prekrši dobit će žestoku kaznu koju je prije nekoliko godina uveo Hasan Salihamidžić.

Kane je nakon više od deset godina napustio Tottenham jer je shvatio da je vrijeme da konačno osvoji neki trofej u karijeri. Pored svih ponuda odlučio se na kraju za Bayern koji je za njega izdvojio čak 100 miliona eura.

Englez je prije nekoliko sedmica predstavljen u Minhenu, a priznao je da nije znao da u klubu vladaju neka neobična pravila koja mora svaki igrač da poštuje.

Jedno od striktnih pravila u Bayernu je i marka automobila u kojem se ovi igrači mogu pojavljivati. Iako je Kane prebacio svoju kolekciju luksuznih automobila u Minhen na kraju ga je dočekao hladan tuš kada je shvatio kakvo pravilo mora da poštuje.

Naime, poznato je da Bayern ima veoma unosan ugovor s kompanijom Audi koja čak posjeduje i 8.33% dionica kluba. Zbog toga svaki igrač i član kluba moraju voziti samo taj automobil kada dolaze na treninge i utakmice ili bilo koje događaje vezane za klub.

Oglasi

To pravilo na snazi je još od 2002. godine kada su Bayern i Audi počeli saradnju. Kane se raspitivao i šta će se desiti ukoliko se nekada pojavi s nekim automobilom iz svoje kolekcije, a potom su mu saopštili da će biti novčano kažnjen.

Kaznu je prije nekoliko godina uveo Hasan Salihamidžić kada je Kingsley Coman prekršio pravilo i pojavio se u svom McLaren 570s Spideru, a potom se javno izvinjavao što je to uradio. Salihamidžić je tada odlučio da igračima jasno da do znanja da se takve stvari ne smiju raditi i svakome ko prekrši to pravilo poručio je da će biti novčano kažnjeni.

Coman je bio prvi koji je dobio kaznu u iznosu od 50.000 eura, a iako Salihamidžić već nekoliko mjeseci nije član Bayerna ta kazna je i dalje na snazi, te su i Kanea upoznali šta će se desiti ako prekrši pravilo.

Tada je Coman dao javno izvinjenje i čak je poslao potpisane dresove Bayerna radnicima u Audijevoj kompaniji u Ingolstadtu kao znak izvinjenja.

No, to Francuza nije opametilo jer je i godinu dana kasnije napravio istu stvar. Došao je u Mercedesu na trening pravdajući se da je Audi pokvaren, ali nisu mu dali da uđe u trening centar Bayerna i automobil je morao parkirati na ulici.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I tada je Coman kažnjen sa 50.000 eura, a ostali igrači su shvatili da nema šale i od tada se to pravilo itekako poštuje. Navodno, Bayern od saradnje s Audijem godišnje zaradi čak 50 miliona eura i nije ni čudo što su toliko rigorozni kada neki igrač prekrši pravilo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Tako je bila anegdota za Radmila Mihajlovića da se pojavio sa BMW-om na treningu Bajerna iako je tad sponzor bio Opel i svi Bajernovi igrači su vozili neke opelove modele...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi